De Brug

Donderdag, 24 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Ervaren trainer Henk Buimer voelt zich thuis bij ‘gemoedelijk’ Zalk

Ervaren trainer Henk Buimer voelt zich thuis bij ‘gemoedelijk’ Zalk
Foto: Gerard Meijeringh
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZALK - Na vier jaar Gerrit Hamer staat er bij Zalk een nieuw gezicht voor de groep. Met Henk Buimer heeft de vierdeklasser een ervaren trainer in huis gehaald. De trainer uit Vollenhove voelt zich nu al thuis in Zalk. “Ik hou van het gemoedelijke. Dat spreekt me aan”, aldus Buimer.

Buimer is al vele jaren actief als trainer. Hij was hoofdtrainer bij SVM Marknesse (drie seizoenen) en VENO (vijf seizoenen). In 2011 ging hij aan de slag als assistent-trainer. Eerst maar liefst zeven jaar bij Flevo Boys. De afgelopen twee seizoenen bij WHC. Daarnaast stapte hij begin januari in als interim-trainer bij VENO, nadat Dennis van den Driessche werd ontslagen en maakte het seizoen af in Vollenhove.

“Ik heb de laatste negen jaar als assistent-trainer gewerkt. Ik heb altijd op hoofdklasse-niveau gevoetbald, maar als trainer had ik er niet de papieren voor om op dit niveau te werken. Dit was een goede oplossing. Maar als hoofdtrainer werken bij een kleine club heeft ook z’n charmes. Soms betrap ik mezelf er wel eens op dat ik veeleisend ben. Ik heb de jongens gevraagd, maar dat blijkt bij Zalk mee te vallen. Dat was niet het geval en dat is lekker om te weten.”

Een jaar geleden had Buimer niet kunnen denken dat hij dit seizoen trainer van Zalk zou zijn. “Ik wist waar Zalk lag, maar daar hield het ook wel mee op.” Buimer werkte bij WHC samen met Daan Kuiper, die als leider fungeerde en in juli dit jaar opstapte als voorzitter bij Zalk. Via de app werd Buimer door Kuiper geïnformeerd over het naderende vertrek van hoofdtrainer Gerrit Hamer.

“Heb je belangstelling?”, vroeg Daan Kuiper. “Praten kan altijd”, was mijn antwoord. Toen is het balletje gaan rollen. Ik heb gesprekken gehad en het beviel van beide kanten. Zalk is een kleine vereniging. Dat sprak me direct aan. Ik hou van het gemoedelijke, zoals in Vollenhove. In Zalk is dat niet anders. Het gaat mij om het plezier. Ik wil met plezier naar mijn werk en ook weer naar huis. Dat is hier bij Zalk ook zo”, aldus Buimer.

Buimer weet dat Zalk ambitieus is. Hij heeft in ieder geval een goede voorbereiding achter de rug. “Ze willen zo snel mogelijk terug naar de derde klasse, maar dat zegt me niet zoveel. Er kan maar één ploeg kampioen worden. We moeten eerst maar eens zien dat we een prijs kunnen pakken. Dan zien we wel weer verder. Onze doelstelling is om zo hoog mogelijk te eindigen. Dan kijken we wel wat er mogelijk is. Na de eerste seizoenshelft hebben je een beter beeld. Dan kun je zien hoe de kaarten zijn geschud.”