De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Er staat heel wat te gebeurenop Sportpark Den Uithoek

Er staat heel wat te gebeurenop Sportpark Den Uithoek
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

IJSSELMUIDEN – Bij IJVV is maandag een start gemaakt met de werkzaamhedevoor de verbetering van de accommodatie. De aanleg van kunstgras op het hoofdveld springt het meest in het oog, maar er is meer, zoals de komst van een klein kunstgrasveld voor de jeugd en nieuwe kleedkamers “Bij de viering vanons 75-jarig jubileum in juni 2020 hopen we dat alles klaar is”, aldus IJVV-bestuurslid Frans van de Wetering.

Komend seizoen kan het eerste elftal van IJVV op het hoofdveld eindelijk voetballen op kunstgras. Er moet nog wel het nodige gebeuren. De reclameborden zijn al verwijderd door de klusgroep. Maandag zijn de vrijwilligers van IJVV begonnen met het weghalen van de bestrating, de doelen, ballenvangers en de dug-outs. De werkzaamheden zijn nu al begonnen,omdat de grondslag van het veld slecht is. Daarom wordt het veld tien weken lang met een meter zand belast om verzakkingen in de toekomst te voorkomen.

IJVV wijkt voor de laatste thuiswedstrijd uit naar het kunstgras op veld 3. Het nieuwe kunstgras wordt ingestrooid met synthetisch rubber (TPE). Aan het einde van de bouwvak wordt het kunstgras aangelegd. Medio oktober is het nieuwe veld speelklaar.

De druk op de accommodatie van IJVV is al jarenlang gigantisch. Dat is medio volgend jaar eindelijk voorbij. Op oefenstrook 2 worden twee halve velden neergelegd voor pupillen. Een van deze velden gaat fungeren als hoofdveld voor de jeugd en wordt voorzien van kunstgras, betaald door IJVV. De pupillen moeten nog wel even geduld hebben. Ook bij deze grond is er sprake van een slechte grondslag en wordt er zand opgegooid. De wachttijd bedraagt hier maar liefst een half jaar. De hoop is dat de twee velden begin 2020 beschikbaar zijn. Daarnaast komen er vier nieuwe kleedkamers. Het blok bij het boardingveld wordt verdubbeld. Tevens komt er een massageruimte en worden lockers in de gang gerealiseerd. Een kleedkamer wordt opgeofferd voor een scheidsrechtersruimte en toiletblokken. De uitbreiding van het aantal kleedkamers is bittere noodzaak. “We hebben zo’n 150 voetballende meiden. Je kunt de jongens niet bij de meisjes doen. Daarom wordt het bestaande blok speciaal voor het meisjes/damesvoetbal met een aparte ingang”, aldus Van de Wetering.

Ook wordt LED-verlichting aangebracht bij de velden. “Dat is ook nodig, omdat we bij IJVV tegen de grenzen van de stroomcapaciteit aanlopen. Het aanpassen van de meterkast kost ook veel geld”, aldus Van de Wetering. De uitbreiding van de parkeergelegenheid, waarvoor een kleine oefenstrookmoet wijken, maakt het geheel af. Alle plannen, behalve het kunstgras, moeten nog wel door de leden worden goedgekeurd tijdens een extra ledenvergadering op 29 mei.