De Brug

Vrijdag, 5 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Enthousiasme over eerste editie Zalkerloop

Enthousiasme over eerste editie Zalkerloop
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZALK – De eerste editie van de Zalkerloop is goed ontvangen. De organisatie kreeg vele enthousiaste reacties over het parcours. “We zijn de datum voor volgend jaar alweer aan het plannen”, aldus Ellie Pot van de organiserende vereniging SV Zalk.

De loop trok maar liefst 224 deelnemers en daar was de organisatie dik tevreden mee. Pot kijkt met een tevreden gevoel terug. “Het was top met hoofdletters. Zo leuk. Bij de voorinschrijvingen zaten we al op 159 lopers. Het was prachtig weer. Bewolkt en niet te warm. En de deelnemers waren super enthousiast. En de lopers kwamen overal vandaan”, aldus Pot.

Doelstelling van de organisatie was om een gezellige loop te organiseren die reuring moest brengen in Zalk. Dat is zaterdag uitstekend gelukt. Ook is de Zalkerloop in het leven geroepen om geld in het laatje te brengen voor het 50-jarig jubileum, dat in april 2021 wordt gehouden. “Bij deze editie zal dat nog niet zoveel zijn. Je hebt de eerste keer veel kosten omdat je allerlei dingen moet aanschaffen. Maar volgend jaar gaat echt geld opleveren. En dan doen er nog meer lopers mee. Dat weten we nu al, gelet op de reacties van de deelnemers”, aldus Pot.

De Zalkerloop werd gewonnen door Zwollenaar Gert Versteeg. Hij liep de 15 kilometer in een tijd van 56.32. Roel van der Steege van AV Isala ’96 eindigde als tweede (58.01). Bij de vrouwen ook een winnaar uit Zwolle. Judith van der Beek was de snelste vrouw op de langste afstand (1.08.01). Hanneke Ritsema uit Nijmegen pakte de tweede plaats (1.09.16). Op de 10 kilometer pakte Dennis Brandenburg uit Steenwijk de winst in een tijd van 39.16. Rudolf Huberts uit Wezep kwam uit op plek twee (41.13). Bij de vrouwen ging de winst naar Amyke Veurink uit Zwolle (46.26). Henriëtte van Dorp uit Hengelo volgde op ruime afstand (50.35). Renate Kleijer uit Zalk wist de derde plaats te bemachtigen (50.50). Op de 5 kilometer was Tim den Besten uit Elburg de snelste (16.49). Bij de vrouwen was dat Vilma Grigaite uit Den Haag. De winnaars bij de Kidsrun waren Jurre Wielink en Naëll Huijsmans