De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Eindelijk weer derby tussen Go-Ahead en DOS

Eindelijk weer derby tussen Go-Ahead en DOS
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Komende zaterdag is het eindelijk zover. Dan treffen Go-Ahead en DOS Kampen elkaar na ruim vier en een half jaar.

In het kamp van DOS Kampen zullen er ongetwijfeld revanchegevoelens leven. In 2015 won Go-Ahead met 1-2 bij DOS en daarmee was degradatie een feit voor de aangeschoten poelenten in de eerste klasse D. Na vier seizoenen komen de twee rivalen elkaar nu weer tegen.

DOS Kampen doet het naar behoren als herintreder in de eerste klasse D. In zes speelronde speelde DOS Kampen zeven punten bij elkaar. Afgelopen zaterdag boekt DOS een knappe 6-2 zege tegen DOS ’37 en tankte daarmee een fikse dosis vertrouwen. De promovendus staat op een negende plek. Go-Ahead heeft twee punten minder. De ploeg van trainer Marco Roelofsen kende diverse tegenslagen. Afgelopen zaterdag speelde het een goede eerste helft tegen het sterke DFS Opheusden, maar uiteindelijk ging de wedstrijd toch nog verloren met 2-1. Een frustrerende nederlaag. Go-Ahead zal het katterig gevoel dat het aan deze wedstrijd overhield ongetwijfeld van zich af willen spelen.

In dezelfde eerste klasse D ontvangt KHC zaterdag DFS Opheusden, de huidige nummer drie in de competitie. Wederom een moeilijke klus voor KHC, dat met één punt hekkensluiter is in de eerste klasse D.

In de tweede klasse H is IJVV al vier wedstrijden ongeslagen. Zaterdag wacht het uitduel bij ZAC. De Zwolse promovendus heeft een punt minder dan IJVV en staat op en tiende plek. In de vierde klasse D speelt ’s-Heerenbroek de lastige uitwedstrijd bij ’t Harde. Het is het duel tussen de nummers drie en vijf (’s-Heerenbroek) in de competitie. ‘t’ Harde heeft twee punten meer verzameld dan ’s-Heerenbroek. VV Kampen en Wilsum spelen thuis tegen respectievelijk SEH en CSV ’28.

Programma (7e speelronde)

Eerste klasse D

KHC – DFS Opheusden 14.30 uur

Go-Ahead Kampen – DOS Kampen 18.00 uur

Tweede klasse H

ZAC – IJVV 15.00 uur

Vierde klasse D

’t Harde – ‘s-Heerenbroek 14.30 uur

VV Kampen – SEH 14.30 uur

Zalk – Noord Veluwe Boys 14.30 uur

Wilsum – CSV ’28 14.30 uur