De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Eduard Lindeboom: ‘Op een gegeven moment is het klaar’

Eduard Lindeboom: ‘Op een gegeven moment is het klaar’
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – Na dit seizoen gaan IJVV en hoofdtrainer Eduard Lindeboom uit elkaar. Volgens Lindeboom is dit voor beide partijen een logische beslissing. “Op een gegeven moment is het klaar.”

Lindeboom stapte in november 2016 in als trainer bij IJVV. Aan het einde van dit seizoen heeft hij er dan ruim 3,5 jaar opzitten in IJsselmuiden. “Daarmee ben ik een van de langs zittende trainers bij IJVV. Dat zegt toch wel wat”, aldus Lindeboom.

Maar aan alles komt een eind. Beide partijen besloten om na dit seizoen afscheid van elkaar te nemen. Volgens Lindeboom was deze uitkomst voor beide partijen geen verrassing. “We zijn altijd open en transparant naar elkaar geweest. Als ik mijn contact met een jaar had verlengd, ga je vanaf dit moment eigenlijk nog anderhalf met elkaar verder. Dat moet je niet willen. Na zo’n drie jaar ken je elkaar gewoon. Dan is het op een gegeven moment gewoon klaar”, aldus Lindeboom.

De Zwolse trainer benadrukt dat hij het nog steeds goed naar de zin heeft in IJsselmuiden. “De neuzen staan dezelfde kant op. Ik hoop dat we het seizoen straks goed kunnen afsluiten”, aldus Lindeboom, die hoopt op een nieuwe ambitieuze club. “Een eersteklasser, maar het mag ook een tweedeklasser zijn, waarmee ik straks ook weer verzorgd en aanvallend voetbal wil spelen.”