De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Eddo Wesselink bezorgt IJVV op de valreep een punt

Eddo Wesselink bezorgt IJVV op de valreep een punt
Foto: Bert van den Berg
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zaterdag met veel pijn en moeite een punt gehaald tegen FC Zutphen. Vlak voor het laatste fluitsignaal schoot Eddo Wesselink de 1-1 binnen. “Een terechte uitslag, maar omdat de gelijkmaker zo laat viel, mag je heel blij zijn met een puntje”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

IJVV begon goed aan de wedstijd en pakte gelijk het initiatief. Het eerste gevaar voor het doel van FC Zutphen ontstond al in de 3e minuut, maar Maarten Hinderks schoot te slap in. Daarna gebeurde er in de eerste helft weinig voor beide doelen. IJVV kwam niet verder dan een gevaarlijk schot van Lenhard de Velde (goed gepakt door de goalie) en een kopbal van Ryan van Lente.

Drie minuten na rust kwam Zutphen op voorsprong via een goede snelle aanval. Daarna ging IJVV op jacht naar de gelijkmaker. IJVV kreeg kansen, maar de bezoekers kwamen er af en toe gevaarlijk uit. In de 65ste minuut liet Zutphen een grote kans op 0-2 onbenut. Een minuut later miste een kopbal van De Velde de juiste richting. Maarten Hinderks schoot in kansrijke positie voorlangs en Zutphen raakte even later de lat. Vlak voor tijd kwam IJVV toch nog langszij. De Velde schatte een lange bal goed in. Vervolgens bracht Jonno Pruim de bal voor het doel. Eddo Wesselink haalde vervolgens uit. De bal vloog via de onderkant van de lat in het doel.

“Echt met volle overtuiging binnengeschoten”, aldus Lindeboom, die Ryan van Lente in de spits liet spelen. “Dat heeft hij goed gedaan. Hij was gretig, actief en kon een balletje vasthouden. Hij hield de verdedigers echt bezig.”