De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Dure nederlaag voor matig KHC

Dure nederlaag voor matig KHC
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN – KHC heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden. Nunspeet won met 0-1 en boekte zo de eerste overwinning in deze competitie. Voor KHC begint de situatie toch wat zorgelijk te worden. De ploeg is hekkensluiter in de eerste klasse D met slechts een punt uit vijf duels en het optreden tegen Nunspeet was matig en baart zorgen voor de toekomst.

KHC kon tegen Nunspeet nauwelijks iets klaarspelen. Tot overmaat van ramp kwam Nunspeet, dat ook niet kon overtuigen, in de 37ste minuut op voorsprong na slap verdedigen bij KHC. De thuisploeg dook vervolgens enkele keren gevaarlijk op voor het doel van Nunspeet. Durk van der Leest kopt over, een schot van Burak Alp verdween naast het doel en ook een inzet van Özhan Kardag ging naast. Aan de andere kant moest KHC-keeper Justin Bruins twee reddingen verrichten.

“We hebben slecht gevoetbald en niet gebracht wat we moesten doen. Teveel spelers halen het gewenste niveau niet. We hebben bijna niets gecreëerd”, aldus Oosterhaar, die zich zorgen maakt. “Er moet wat veranderen aan de beleving van mijn elftal. In trainingen en wedstrijden. Dan kan het goedkomen. Anders wordt het een lastig verhaal. Iedereen moet zich daarvan bewust zijn”, aldus Oosterhaar.