De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Droomstart voor DOS Kampen

Droomstart voor DOS Kampen
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen beleefde zaterdag een zeer geslaagde start van de competitie. Op Sportpark De Maten werd Be Quick ’28 met 5-1 verslagen. Man van de wedstrijd was Frank Jansen. Hij scoorde drie treffers.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Beide ploegen hielden de ruimtes klein. De wedstrijd had eigenlijk een doelpunt nodig. Die viel in de 41ste minuut. Frank Jansen brak de wedstrijd open. De voorsprong was niet onverdiend. In het tweede deel van de eerste helft groeide DOS steeds beter in de wedstrijd.

Direct na rust kwam Be Quick langszij. Sertac Yilmaz schoot vanaf de rand van de zestien fraai raak uit een vrije trap. DOS rechtte de rug en deelde snel twee tikken uit. In de 54ste minuut maakte Jansen zijn tweede van de middag. Allan Bakker maakte vervolgens in de 61ste minuut de 3-1. Door deze twee treffers was Be Quick mentaal gebroken. DOS denderde door en Be Quick kon geen vuist meer maken. In de 72ste minuut zorgde Twan Knul voor de 4-1. Twaalf minuten later maakte Jansen zijn hattrick compleet: 5-1.

DOS-trainer Edwin Kwakkel was zeer content met de seizoenstart van zijn ploeg na een moeizame voorbereiding. “We kunnen heel tevreden zijn. Een groot compliment aan de groep.”