<< Ga terug

DOS zonder kleerscheuren richting apotheose

DOS zonder kleerscheuren richting apotheose

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Op weg naar het slotstuk in Enschede heeft DOS Kampen zaterdag geen brokken gemaakt. De koploper won thuis met 3-1 van FC Zutphen. Komende zaterdag wacht bij concurrent Sparta Enschede een zinderende ontknoping in de strijd om de titel in de tweede klasse H. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar DOS heeft een beter doelsaldo.

DOS Kampen tankte vertrouwen voor deze beslissende slag om de titel. Tegen FC Zutphen liet de ploeg goed voetbal zien. DOS maakte een gretige indruk. “We hebben er heel veel energie in gestoken, zeker in de eerste helft. We hadden bij rust met 3-0 voor moeten staan, maar toch was ik tevreden met de 1-0 ruststand”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel.

Die treffer kwam op naam van Raymon Beuling uit een goed lopende aanval. Bakker legde de bal breed en Beuling werkte de bal in één soepele beweging binnen. “Een aanval uit het boekje van de trainer. Mooi om dat tijdens een wedstrijd terug te zien.”

In de 60ste minuut kwam DOS op 2-0. Allan Bakker kwam voor zijn tegenstander en was hem te snel af. Hij legde de bal breed. Twan Knul tikte vervolgens binnen. “Evenals de eerste treffer een zaalvoetbalgoal. Mooi uitgespeeld”, aldus Kwakkel.

Daarna kreeg DOS flink wat kansen op de 3-0. Zutphen kwam echter terug tot 2-1. Timo Petersen besliste het duel vlak voor tijd. Nadat hij eerder de paal raakte, sloeg Petersen in de 89ste minuut toe door te scoren uit een goed uitgespeelde aanval. Weer fungeerde Bakker als aangever.

“Ik heb een prettig gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. We hebben goed gevoetbald en daarna was er een geslaagde afsluiting van de dag bij DOS met een prachtig groot festival (DOS Eats & Beats Festival,red.). Ik ga straks met een fijn gevoel naar Enschede.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo