De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS-trainer Edwin Kwakkel: 'Terecht gewonnen'

DOS-trainer Edwin Kwakkel: 'Terecht gewonnen'
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – Het afgelopen seizoen verloor DOS-trainer Edwin Kwakkel op de valreep met zijn ploeg in IJsselmuiden. Zaterdag waren de rollen omgedraaid en dat smaakte zoet. “We hebben terecht gewonnen. IJVV’’ers zijn slechte verliezers. Het ligt nooit aan een ander en bij winst gaan ze provoceren.”

Kwakkel liet met deze opmerking even zijn emoties blijken. Vorig seizoen verloor DOS in de slotfase van IJVV op Sportpark Den Uithoek door een treffer van Gerjon van den Berg. Daarna was de euforie groot in IJsselmuiden. Het DOS-kamp moest het volgens Kwakkel ontgelden.

Toch kon Kwakkel niet ontkennen dat zijn ploeg in het begin helemaal niet klaar was voor de derby tegen DOS. Hij kon geen beroep doen op de geblesseerde Bas Adema. De keuze om Wim Snippe achterin te laten starten pakte ongelukkig uit. “We hadden het een week eerder goed gedaan. Ik wilde achterin niet alles omgooien."

"In de eerste twintig minuten hebben we IJVV laten voetballen en kregen zij vier dotten van kansen. Toen hebben we het omgezet en kwam er controle. Uit de eerste fatsoenlijke aanval van ons was het raak en hebben we de wedstrijd helemaal omgekeerd. In de tweede helft speelde IJVV op het randje en zochten ze de grenzen op. Wij kregen kansen. Die moet je afdrukken. Dan hoef je de knotsgekke slotfase niet te evalueren. We hebben terecht gewonnen.”