De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS laat langs hekkensluiter

DOS laat langs hekkensluiter
Foto: Frans Habekotté
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ALMELO – DOS Kampen had zaterdag de grootste moeite met hekkensluiter Oranje Nassau Almelo. Pas in de 84ste minuut tekende Twan Knul voor de winnende treffer (2-3). “De gedachte is dat DOS hier zomaar even simpel wint, maar je moet iedere week vol aan de bak”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel.

Oranje Nassau trad DOS verdedigend tegemoet. “De ploeg heeft niks meer te verliezen. ‘Hier heb je de bal, zoek het maar uit’, was het credo van Oranje Nassau. Dat was best ingewikkeld”, aldus Kwakkel.

DOS begon niet slecht aan het duel, maar kwam in de 14e minuut wel op achterstand. Mauro Lodde passeerde drie dossers en schoot de bal vervolgens in de korte hoek. Daarna ging DOS met de zoektocht naar gaatjes in de defensie van Oranje Nassau. Gaandeweg ging dat steeds beter. Nadat DOS enkele kansen liet liggen, scoorde Allan Bakker in de 27ste minuut uit een vrije trap. De bal vloog snoeihard in de bovenhoek. Daarna verzuimde DOS om voor rust op voorsprong te komen.

In de 53ste minuut kwam DOS wel op 1-2. De goalie van de thuisploeg kreeg een hard schot van Erik Rotman niet onder controle. Twan Knul sloeg vervolgens doeltreffend toe in de rebound. Daarna moest Oranje Nassau de defensieve stelling verlaten. De ploeg ging in een 4-4-2-opstelling spelen. DOS kreeg meer ruimte. “We hadden het in deze fase moeten afmaken, maar daar gingen we niet goed mee om”, aldus Kwakkel. Tot overmaat van ramp zag hij Oranje Nassau ook nog op 2-2 komen, waarbij er niet sterk werd verdedigd bij DOS. Daarna werd het spel veelvuldig onderbroken doordat spelers van Oranje Nassau op de grond lagen. DOS kwam niet in het ritme, maar in de 84ste minuut viel toch de bevrijdende 2-3. Oranje Nassau werkte de bal niet goed weg. Knul profiteerde en schoot de winnende treffer binnen.

“Toen was het gespeeld. Nu gaan we ons richten op het thuisduel tegen FC Zutphen”, aldus Kwakkel, die met zijn ploeg uiteraard het kampioenschap wil binnenhalen. DOS is koploper. Sparta Enschede heeft evenveel punten, maar de Kamper formatie heeft een veel beter doelsaldo. Op de slotdag valt de beslissing in Enschede als beide ploegen elkaar ontmoeten.