<< Ga terug

DOS Kampen walst in tweede helft over Den Ham heen

DOS Kampen walst in tweede helft over Den Ham heen
Foto: Frans Habekotté

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen ligt op koers voor een plek in de nacompetitie. Tegen Den Ham kon de ploeg zich zelfs een slap begin veroorloven. In de tweede helft werd de 1-2 achterstand vakkundig weggepoetst. DOS Kampen won overtuigend met 5-2.

Daar zag het in de beginfase zeker niet naar uit. DOS stond niet goed en maakte achterin een wankele indruk. Met name Roy Zorgdrager vormde een plaag voor de Kamper defensie. Na enkele waarschuwingen was het raak in de 10e minuut. Zorgdrager kon veel te gemakkelijk de voorzet geven vanaf de rechterkant. Deze bal was op maat. Tim Nijzink kon simpel binnen tikken. Pas in de 16e minuut was het eerste opwindende moment voor het doel van Den Ham. Na een vlot lopende aanval trapte Raymon Beuling volkomen mis in kansrijke positie.

DOS kwam er beter in, maar Den Ham liet in de 20ste minuut een enorme kans op 0-2 liggen. Louis Vijfhuizen en Zorgdrager verschenen alleen voor doelman Jorian van Dijk, die de voorkeur had gekregen boven Kevin Dijkstra die niet geheel fit was. Vijfhuizen had de bal voor het inschieten, maar legde af op Zorgdrager. Zijn inzet werd van de lijn gehaald door Christian van der Worp. Vijf minuten later was de eerste kans van DOS gelijk raak. Tom Diender legde goed af op Julian de Ruiter. Die maakte het goed af. In de 27ste minuut leek DOS de 2-1 te maken via Twan Knul, maar het doelpunt werd op advies van de assistent-scheidsrechter van Den Ham afgekeurd wegens buitenspel. Een dubieuze beslissing. Twee minuten later schoot Knul in een goede positie over. In de 35ste moest keeper Rick van de Belt geblesseerd afhaken na een duel met Twan Knul. Hij werd vervangen door Jeffrey Ekkel. Twee minuten later moest de nieuwe goalie al in actie komen. Hij bracht redding op een schot van De Ruiter. In de 42ste minuut was dezelfde goalie weer een sta-in-de-weg voor DOS. Knul draaide en duwde zichzelf vrij. Zijn inzet werd gepakt door de keeper. DOS was terug in de wedstrijd, maar kreeg in de blessuretijd toch nog een tegentreffer om de oren na goed doorzetten van Vijfhuizen.

In de eerste helft bleek al dat Den Ham achterin kwetsbaar was. DOS moest achterin de zaken beter op de orde krijgen. Dat lukte in de tweede helft. De Kampenaren speelden in een hoger tempo en liepen over Den Ham heen. Na enkele mogelijkheden, scoorde DOS in de 64ste minuut. Leroy Krijn, direct na rust ingebracht, kopte raak uit een uitstekende vrije bal van De Ruiter. Zes minuten later stond DOS voor het eerst op voorsprong. Wederom werd Den Ham pijn gedaan via een vrije trap. Dit keer was Robin Horst de goede aangever. Knul kopte raak. Drie minuten later was het even genieten van de traptechniek van Horstman. Hij krulde de bal vanaf de zijlijn over de keeper heen. De lat stond een treffer in de weg.

Den Ham kwam er niet aan te pas. Het was wachten op nog meer DOS-goals. De vierde treffer viel in de 83ste minuut. Beuling legde zijn tegenstander in de luren. Dat verleidde Tom Hallink tot het maken van een overtreding, net buiten de zestien. De scheidsrechter kende echter een strafschop toe. De penalty van Knul werd in eerste instantie gekeerd door doelman Ekkel. In de rebound sloeg Knul alsnog toe. In de slotminuut maakte hij ook nog de 5-2.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo