De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS Kampen verzuimt om te stunten bij CSV Apeldoorn

DOS Kampen verzuimt om te stunten bij CSV Apeldoorn
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)
APELDOORN – DOS Kampen was zaterdag onderweg naar een stunt bij CSV Apeldoorn, maar op belangrijke momenten verzuimde om de ploeg om toe te slaan. CSV Apeldoorn profiteerde en liep uiteindelijk uit naar een ruime en geflatteerde 4-1 zege.

Na een goede eerste helft, waarin DOS de betere ploeg was, kwamen de bezoekers vlak na rust op voorsprong. Cris Westerkamp vervulde hierbij een belangrijke rol. Hij was de vervanger van de geblesseerde Allan Bakker, die onlangs geblesseerd terugkeerde van een wedstrijd van het Nederland Politie Elftal. Westerkamp bediende Twan Knul op maat. De spits van DOS maakte het prima af. Na deze voorsprong kreeg DOS goede kansen op de 0-2, maar Knul, Jochem van Putten en Frank Jansen lieten goede kansen liggen. Vervolgens sloeg CSV Apeldoorn toe. De thuisploeg greep de regie en kwam in de 80ste minuut voor de tweede keer tot scoren. Na een korte corner vloog een voorzet binnen. DOS liet het daarna opnieuw afweten op basis van slagvaardigheid. Van Putten en Timo Petersen kregen schietkansen, maar wederom ging de bal er niet in.

In de slotfase besliste CSV Apeldoorn het duel. In de 90ste minuut werd een corner niet goed verwerkt door Erik Rotman. Olaf Kluitenberg schoot vervolgens raak. In de blessuretijd was CSV Apeldoorn nog een keer doeltreffend in de counter.