De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS Kampen strikt Edwin Starke als nieuwe assistent

DOS Kampen strikt Edwin Starke als nieuwe assistent
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN - Edwin Starke wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe assistent-trainer bij de hoofdmacht van DOS Kampen. Dit seizoen was hij actief als trainer bij het tweede elftal van Sportclub Genemuiden. Daarvoor was hij actief als assistent trainer van Go-Ahead Kampen 1, waar hij zijn voetballoopbaan ook beëindigde.

Starke begon zijn voetbalcarrière begon bij IJVV. Vervolgens speelde hij voor FC Zwolle, asv Dronten, WHC, Be Quick ’28, HHC Hardenberg, Nunspeet en Go-Ahead Kampen.

Het managementteam (MT) van DOS Kampen is bijzonder blij met de komst van Starke. Koos Westendorp, bestuurslid voetbaltechnische zaken: “Het heeft best even geduurd voordat we de ideale kandidaat hebben gevonden, maar we zijn er altijd in blijven geloven. Met Edwin hebben we in mijn ogen een perfecte aanvulling op onze hoofdtrainer Marcel Post. Edwin brengt veel voetbalervaring mee naar DOS en dat vinden we belangrijk. In de gesprekken die we met hem hebben gevoerd bleek bovendien de nodige ambitie gekoppeld aan een voetbalvisie, wat prima in ons plaatje past.”

In eerste instantie had Starke in gedachten om een jaartje rustig aan te gaan doen. “Wat meer tijd voor het gezin en een beetje afstand van het voetbal. Maar toen DOS me benaderde, wilde ik toch graag het gesprek aangaan. Ik werd enthousiast over het totaalplaatje en de samenwerking met Marcel zag ik ook wel zitten. Uiteraard ken ik de club al redelijk goed. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in om volgend jaar aan de slag te gaan bij DOS”, aldus Starke.