De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS Kampen ontdoet zich na rust van De Esch

DOS Kampen ontdoet zich na rust van De Esch
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen heeft na de nederlaag tegen WVF snel de draad weer opgepakt. Tegen De Esch behaalde DOS de zesde overwinning in deze competitie. Na een 1-1 ruststand was DOS in de tweede helft veel te sterk voor de bezoekers.

Ook in dit duel kwam DOS weer op achterstand. “Blijkbaar hebben we een achterstand nodig om goed te voetballen. Als dat maar op tijd gebeurt, heb je genoeg tijd om te herstellen”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel.

De eerste tegentreffer viel inderdaad vroeg. Al in de 10e minuut was het raak voor De Esch. Na balverlies bij DOS waren de bezoekers succesvol via een goed uitgespeelde aanval. Daarvoor had DOS al enkele kansen om zeep geholpen.

Na de 0-1 schakelde DOS een tandje bij. De ploeg was verschillende keren dreigend, maar had volgens Kwakkel te maken met de assistent-scheidsrechter van De Esch die te vaak de vlag in de lucht stak. Tot ongenoegen van DOS. In de 35ste minuut kwam DOS langszij. Erik Rotman demonstreerde zijn traptechniek en schoot fraai raak uit een vrije trap.

Na rust ging DOS door. In de eerste tien minuten kon De Esch nog standhouden. Daarna sloeg DOS in een kwartier drie keer toe en was de wedstrijd gespeeld. Twan Knul scoorde de 2-1. Ramon Beuling en Christiaan van der Worp tilden de score naar 4-1. Een strafschop was aan De Esch niet besteed. Na deze misser ging de wedstijd uit als een nachtkaars.