De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS Kampen maakt na rust het verschil tegen hekkensluiter

DOS Kampen maakt na rust het verschil tegen hekkensluiter
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. Zelf wonnen de Kampenaren met 3-0 van Oranje Nassau. Concurrent Sparta Enschede verloor, zodat DOS nu drie punten los is van de nummer twee.

DOS was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg, maar had moeite om afstand te nemen van de hekkensluiter. De thuisploeg had ook geen geluk. Zo raakte Erik Rotman uit een vrije trap de lat en toucheerde een inzet van Ramon Beuling de kruising.

DOS speelde in een hoog tempo en trok de goede lijn na rust door. Wel was het in de 47ste minuut even schrikken, toen een afstandsschot van Oranje Nassau tegen de lat belandde. Het was het enigste wapenfeit van Oranje Nassau deze middag.

Vervolgens maakte DOS snel het verschil. Na zestig minuten was de wedstrijd gespeeld via twee treffers van Twan Knul. Uit een corner belandde via de voet van Robin Mulder en een tegenstander tegen de onderkant van de lat. In de rebound was Knul succesvol. Even later (60ste minuut) maakte Knul zijn tweede van de middag. Wim Snippe stond aan de basis door de bal via een lobje achter de verdediging van Oranje Nassau te leggen. Het slotakkoord kwam op naam van Beuling. Na een individuele actie krulde hij de bal in de bovenhoek. “In de eerste helft hebben we ze kapot gespeeld. Na rust hebben we het verschil gemaakt”, aldus een tevreden DOS-trainer Edwin Kwakkel.