De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS Kampen in blessuretijd onderuit

DOS Kampen in blessuretijd onderuit
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

OPHEUSDEN – In Opheusden is zaterdag een einde gekomen aan de zegereeks van DOS. De ploeg won vier keer op rij, maar verloor zaterdag met 4-2 van DFS Opheusden. Het venijn zat ‘m in de staart. In de blessuretijd kon DOS de gelijke stand niet meer vasthouden en kreeg het twee tegentreffers om de oren.

DOS kwam in de 13e minuut op achterstand. Na een corner miste Frank Jansen de bal. Vervolgens haalde Lejic doeltreffend uit. Zo werd het eerste gevaarlijke moment voor het DOS-doel gelijk verzilverd door de thuisploeg. DOS herstelde tien minuten later de schade. De eerste kans was gelijk raak. Na een voorzet van Jansen kwam de bal in de kluts en schoot Twan Knul de 1-1 binnen.

Vijf minuten later kwam DOS op voorsprong. Twan Knul omspeelde de keeper en werkte de bal in het lege doel. Even later kreeg DOS een tegenslag te verwerken. Knul had last van zijn hamstring en kon niet verder, zodat DOS een belangrijk aanspeelpunt voorin miste. Even later claimde DOS een strafschop vanwege hands, maar de arbiter liet doorspelen. In de 32ste minuut ging de bal vanwege hands wel op de stip in het voordeel van DFS. Kevin Dijkstra stopte de strafschop, zodat DOS ging rusten met een 1-2 voorsprong.

Na rust kwam DFS in de 60ste minuut langszij. Een onnodige tegentreffer voor DOS. Keeper Dijkstra ging in de fout bij een vrije trap van de ploeg uit Opheusden en werkte de bal in het eigen doel. Daarna leek DOS op weg naar een verdienstelijk punt bij DFS. In de blessuretijd ging het toch nog fout. Eerst werd de 3-2 bij de tweede paal ingekopt. Vlak daarna scoorde DFS in de counter de 4-2.

Zo kwam DOS sneu weg in Opheusden. “ Er had voor ons veel meer ingezeten. Maar we hebben ons als ploeg goed kunnen meten met een team dat nu aan kop gaat in de competitie. We groeien naar een niveau dat toereikend moet zijn voor handhaving en misschien wel voor een plek in de middenmoot. Dat is een prettige constatering”, aldus DOS-trainer Marcel Post.