De Brug

Maandag, 3 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS haalt flink uit bij Den Ham

DOS haalt flink uit bij Den Ham
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

DEN HAM – DOS Kampen heeft zaterdag flink aan het doelsaldo gewerkt. Den Ham werd met 0-5 verslagen. “We hebben ons gerevancheerd voor de nederlaag van een week eerder. We hebben precies uitgevoerd waarop is getraind”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel.

De wedstrijd verliep prima voor DOS. Al in de 3e minuut opende de ploeg de score. Maurice Vespignani kopte uit een corner tegen de lat. Vervolgens wist hij in de rebound de bal liggend in het doel te werken. “Dat was een fijne opsteker. Zo konden we ons spelletje spelen. Bal over de grond van linie naar linie en via goed positiespel veel kansen creĆ«ren”, aldus Kwakkel.

Na ruim een half uur spelen kwam DOS op 0-2. Nadat Raymon Beuling was gevloerd, schoot Bas Adema de toegekende strafschop binnen. Vlak voor rust werd Allan Bakker goed vrijgespeeld. Hij maakte het vervolgens goed af.

Na rust zorgde Erik Rotman voor 0-4 via een schot van buiten de zestien. Zo’n kwartier voor tijd bepaalde Beuling de eindstand op 0-5. Hij scoorde na goed voorbereidend werk van Bakker.