De Brug

Maandag, 3 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS geslacht in Grootebroek

DOS geslacht in Grootebroek
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GROOTEBROEK – DOS heeft zaterdag een enorm pak slag gekregen in het eerste bekerduel in de poulefase. Zondagtweedeklasser De Zouaven was met maar liefst 7-0 te sterk.

De Zoaven, de club waar Frank en Ronald de Boer tot hun veertiende jaar speelden, was in de eerste 25 minuten dodelijk effectief. De eerste drie kansen waren goed voor drie doelpunten. Na rust was het nog vier keer prijs voor de ploeg uit West-Friesland. De laatste drie treffers vielen in het laatste kwartier.

De nederlaag kwam hard aan bij DOS-trainer Edwin Kwakkel. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het was een afstraffing, een groot pak op de broek. Ik ben er nog niet in geslaagd om van goede voetballers een team te maken. Onze tegenstander was op alle posities de betere. Het liep niet bij ons. Je zag het vertrouwen eruit gaan. Bij een aantal doelpunten lieten we het lopen”, aldus Kwakkel.

Hij was onder de indruk van de ploeg uit Grootebroek. “De Zouaven speelde een geweldige wedstrijd. Ik heb geen zwakke plek in deze ploeg kunnen ontdekken. De prettige bijkomstigheid van deze wedstijd is dat de zwaktes bij ons duidelijk zijn geworden. Daar moet ik aan sleutelen. Er is werk aan de winkel. Voorin kunnen we het wegvallen van de bevliegingen van Tom Diender en Julian de Ruiter nog niet opvangen. We moeten een eenheid worden. Er is nog geen team.”