De Brug

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Diede van der Meer pakt zilver op NK junioren

Diede van der Meer pakt zilver op NK junioren
Redactie: Gerard Meijeringh

ALPHEN AAN DEN RIJN - Atlete Diede van der Meer van AV Isala ’96 is afgelopen weekend tweede geworden bij het NK junioren. Op haar favoriete onderdeel speerwerpen moest ze het in Alphen aan den Rijn opnemen tegen vijftien concurrentes. Haar rol als medaillekandidaat maakte ze meer dan waar.

Met een eerste worp van 42.53 meter nestelde ze zich meteen in de top drie. Deze afstand bleek later goed voor het zilver. Zelf hield ze een dubbel gevoel over aan het NK. Tijdens de trainingen werpt ze regelmatig over de 45 meter, maar in de wedstrijden komt het er nog niet uit. Desondanks overheerst tevredenheid met een zilveren medaille.

Marije Salverda eindigde met een afstand van 26,92 meter op een achtste plaats bij het kogelslingeren. Jonne Siebrand begon haar NK met het onderdeel kogelstoten. Hierbij bleef ze met een afstand van 11,91 meter ver verwijderd van haar persoonlijke beste afstand en haalde de finale niet. Het hoogspringen ging daarentegen zeer goed. Ze verbeterde haar persoonlijke record met vier centimeter naar 1.64 meter, wat goed was voor een gedeelde zevende plaats.

Karsten van Ommen strandde in de series van de 1500 meter. In de eerste meters van de wedstrijd nestelde hij zich in de voorhoede om halverwege het initiatief te nemen en het tempo op te voeren. Met nog 500 meter te gaan namen anderen de kop van hem over, waarbij iemand hem op de hak trapte. Hij kon ternauwernood op de been blijven, maar verloor aansluiting met de koplopers. Hij werd 28ste.