De Brug

Donderdag, 24 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Dick Schrijer: ‘Er valt weer wat te kiezen bij Wilsum’

Dick Schrijer: ‘Er valt weer wat te kiezen bij Wilsum’
Foto: Daan Anthony
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - Dick Schrijer is vol enthousiasme begonnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het standaardvoetbal bij de mannen. De afgelopen zestien seizoenen actief bij IJVV als assistent-trainer, hoofdtrainer van vrouwen 1 en jeugdtrainer. Nu staat hij op eigen benen bij Wilsum. “Ik heb goede jaren gehad bij IJVV, maar misschien was ik wel toe aan iets anders.”

Schrijer stond te popelen om te beginnen bij Wilsum. “Stiekem ben ik al in maart begonnen. Ik heb contact met de jongens gezocht en vragen gesteld”, lacht Schrijer. Inmiddels staat hij al weer enige tijd op het veld als hoofdtrainer bij Wilsum. “Ik ben drie jaar assistent geweest van Eduard (Lindeboom, red.). Ook toen had ik mijn eigen inbreng, maar nu moet ik alles zelf op papier zetten. Je bent er als hoofdtrainer veel meer mee bezig.”

Schrijer heeft genoten van zijn eerste weken als hoofdtrainer. “Het is geweldig. Ik ben bij Wilsum in een gespreid bedje terechtgekomen. Alles is goed geregeld. Als trainer kun je niet beter terechtkomen. Het is alleen jammer dat er geen licht op het hoofdveld is, maar het veld is prima. Wilsum heeft de accommodatie van een tweedeklasser en het veld van een eersteklasser. Er gaat niks boven echt gras.”

En daar komt nog bij dat de selectie van Wilsum behoorlijk is versterkt. “We hebben in totaal 25 man, inclusief drie keepers. Er valt weer wat te kiezen. ‘Ik speel toch wel’, dachten de jongens eerder. Nu is dat anders. Er is meer concurrentie. Maar het aantal blessures is bepalend. Hoe gevoelig zijn de spelers voor blessures? In de vierde klasse is het toch veel werkvoetbal. Conditioneel moet de spelers er goed opstaan”, aldus Schrijer.

Hij maakte zich sterk voor de komst van Jan van Spijker als assistent. “Hij kent de club en ook de jongens. Dat is belangrijk”, aldus de Wilsum-trainer, die zijn klus bij Wilsum ziet als een uitdaging. “Wat onze doelstelling is? Dat heb ik gevraagd aan de jongens. Minder doelpunten tegenkrijgen, kwam daaruit. Ik heb het opgepept tot een klassering bij de eerste vijf. Als je een goede reeks neerzet, kun je wellicht een periode pakken.”

Schrijer is positief over zijn eerste periode bij Wilsum. “Ik ben bezig om een mooie as te krijgen bij Wilsum. Het begint steeds beter te lopen. Ik wil vooral in thuiswedstrijden dominant voetbal spelen met Wilsum. Daarmee bedoel ik de bal rondspelen en meer balbezit hebben dan de tegenstander. Als wij in balbezit zijn, kan de tegenstander niks doen. Maar eerst moet het vertrouwen terugkomen. Dan komen de resultaten vanzelf.”