<< Ga terug

Deltasteur presteert naar behoren op Open Nederlands Kampioenschap zwemmen

Deltasteur presteert naar behoren op Open Nederlands Kampioenschap zwemmen

Net als vorig jaar werd het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) lang bad in Amersfoort gezwommen. Annet van Stratum, Marit Boxum en Kylian Heederik namen deel aan dit kampioenschap namens Deltasteur. De ploeg presteerde goed maar echte uitschieters bleven uit.

Annet van Stratum tekende voor een clubrecord, en dus tevens pr, op de 50 meter vlinderslag in een sterke 29.62. Deze afstand zwom zij na de 50 meter borstcrawl, haar hoofdnummer dit ONK. Hoewel ze haar snelste seizoens-tijd liet optekenen was ze gematigd tevreden met 27.40. In de aanloop naar dit ONK liep de 50 meter borstcrawl niet naar wens bij Annet. De uitvoering en het goede gevoel van de race waren dan ook belangrijker dan de uiteindelijke tijd. Op de 100 meter borstcrawl was Annet eenmaal in haar carrière onder de minuutgrens gedoken, precies een jaar geleden ook in Amersoort. Afgelopen zaterdag zwom ze voor de tweede keer onder de minuut en het toeval wilde dat ze exact haar pr zwom (59.83). Een prachtige tijd na een fors langzamere opening dan haar vorige pr race.

Bij Marit Boxum was het ook de 50 meter vlinderslag die bovenaan het lijstje kwam te staan qua prestaties. De tijd van 30.07 was verreweg haar snelste tijd van dit jaar en dat stemde tot tevredenheid. Op de 100 meter borstcrawl kwam het er niet uit voor Marit. In de trainingen waren de tijden van een bijzonder hoog niveau, maar de wedstrijd en bijbehorende spanning is toch een ander verhaal. Haar 1.01.51 is daarentegen nog steeds een snelle tijd en ze is maar twee keer sneller geweest. Op de daaropvolgende 100m rugcrawl was de teleurstelling van de 100 meter borstcrawl nog niet verwerkt. Met 1.09.91 bleef ze wel binnen de 1.10 grens. Op de laatste dag was er ook een down en een up. De 50 meter rugcrawl zwom Marit in 32.36 en hoewel de tijd in dit seizoen maar een keer sneller was had ze op meer gehoopt. Op de 100 meter vlinderslag ging het een stuk beter en met 1.08.95 zat ze dan ook maar een fractie boven haar pr.

Voor Kylian Heederik was het ONK na vorig weekend de NJJK te hebben gezwommen een soort van toetje. Hoewel de tank aardig leeg begint te raken na een druk seizoen perste Kylian er nog een mooie 50 meter rugcrawl uit met 29.60. Op de 200 meter schoolslag was de koek wel echt op en hij eindigde dan ook een stuk boven zijn pr met 2.34.19.

Enkele zwemmers gaan zich nog laten zien aankomend weekend in Amsterdam bij de Fast Water Meet in het 25-meter bad. Een week later vindt de afsluiter van het wedstrijd seizoen plaats in Kampen met de Clubkampioenschappen Sprint.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo