De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Collectieve offday Go-Ahead Kampen: 4-0 nederlaag bij SDV Barneveld

Collectieve offday Go-Ahead Kampen: 4-0 nederlaag bij SDV Barneveld
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

BARNEVELD – Go-Ahead Kampen is zaterdag voor de tweede week op rij tegen een nederlaag aangelopen in de competitie. Dit keer was SDV Barneveld te sterk voor een matig spelend Go-Ahead. Met een 4-0 nederlaag kwam de Kamper eersteklasser er nog genadig vanaf. Naast drie punten verloor Go-Ahead ook nog Adi Draganovic. Hij viel al snel uit vanwege een gebroken neus.

Go-Ahead begon zeker niet slecht aan het duel. In de 4e minuut was er een goede kans voor Wilbert Wessels, maar hij kopte over uit een voorzet van Dragonovic. Tien minuten later moest Draganovic de strijd staken vanwege een gebroken neus. “Het was een ongelukkige botsing. We verloren Adi en dat is toch de motor van de ploeg. Eigenlijk mag het niet van één speler afhangen, maar daarna gingen we wel minder spelen”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen.

Go-Ahead verloor al snel de controle. Nadat SDV Barneveld in de 30ste minuut de lat raakte, maakte Ricardo Mengerink met een fraai afstandsschot de 1-0. Twee minuten later verdubbelde Rik Degenaar uit een goede aanval de marge. Vlak voor het rustsignaal werd Go-Ahead-keeper Tim Noordman verschalkt door een stift van Mengerink.

In de beginfase van de tweede helft had Go-Ahead pech. Jurrian Zandbergen raakte de lat. Een aansluitingstreffer bleef uit. Het krachtsverschil was groot. SDV Barneveld kwam nog een keer tot score via Jos van Roekel en daar mocht Go-Ahead blij mee zijn. De thuisploeg kreeg ook in de tweede helft verschillende grote kansen.

Roelofsen sprak van een collectieve offday. “Twee nederlagen achter elkaar is nooit goed voor het vertrouwen, maar we moeten hier niet van in de war raken. Maar voetballend moeten we het wel weer op gaan pakken. Daar ben ik voor aangesteld.”