De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Burak Alp kopt KHC naar derde bekerronde

Burak Alp kopt KHC naar derde bekerronde
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)
TWELLO - KHC heeft woensdagavond de derde ronde van de districtsbeker bereikt. De Kamper formatie won met 0-1 bij zondagtweedeklasser Voortwaarts Twello. Burak Alp scoorde in de 80ste minuut het enige doelpunt.

KHC leek al in de 5e minuut afstand te nemen via een kopbal van Durk van der Leest uit een corner. Volgens KHC was de bal duidelijk over de lijn geweest, maar de arbiter liet doorspelen. Daarna kreeg KHC nog enkele keren de gelegenheid om op voorsprong te komen, maar Romano Luhukay liet twee goede kansen liggen.

Na het eerste half uur zakte KHC weg. In de tweede helft gooide Voortwaarts de schroom van zich af. Het publiek zag vervolgens een rommelige wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden. In de 80ste minuut sloeg KHC toe via een uitbraak. Mitchell Hooisma leverde een goede voorzet af. Burak Alp kopte de bal in de kruising.

Daarna ging Voortwaarts drukken. Vlak voor tijd kwam KHC nog goed weg, toen een inzet van de thuisploeg de buitenkant van de paal toucheerde.