<< Ga terug

Brugmedia Walking Football Toernooi als sportieve uitdaging voor senioren

Brugmedia Walking Football Toernooi als sportieve uitdaging voor senioren
Bort Koelewijn arriveert met sporttas bij het Cruyff Court
Foto: Maarten van Gemert

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Tijdens een clinic in juni op het Cruyff Court in Brunnepe kon iedereen kennis maken met Walking Football, een variant op voetbal die speciaal gericht is op ouderen. Burgemeester Koelewijn deed mee om te trainen voor het toernooi dat IJVV IJsselmuiden op 4 september organiseert. De eerste editie van het Brugmedia Walking Football Toernooi zal plaats vinden op sportpark ’De Uithoek’.

Walking Football
Je kunt een leven lang blijven genieten van voetbal met Walking Football. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Tijdens een partijtje wordt er niet gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.
Walking Football is, evenals damesvoetbal, een snel groeiende voetbalvariant binnen de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). Er zijn inmiddels meer dan 250 verenigingen in Nederland die Walking Football hebben geïntroduceerd waarbij de teams Old Stars heten. Er is nog geen reguliere competitie maar regelmatig worden her en der in den lande toernooien georganiseerd.

Voetbalvereniging IJVV
In Kampen en IJsselmuiden is voetbalvereniging IJVV de initiatiefnemer voor Walking Football. Oud-spelers van Go-Ahead Kampen, voetbalvereniging Kampen, IJVV IJsselmuiden en ASVD uit Dronten zijn wekelijks te vinden op één van de velden van IJVV om een balletje te trappen.
Gemeente Kampen ziet bewegen voor ouderen als een goede manier om conditioneel fit te blijven. Walking Football levert daar een goede bijdrage aan volgens Bort Koelewijn, de eerste burger van Kampen. Hij heeft het aanbod van de Old Stars van IJVV aangenomen om op woensdagmiddag 4 september 2019 als gastspeler deel uit te maken van de Old Stars van IJVV.


Kennismaking met Walking Football op het Cruyff Court (foto: Maarten van Gemert)

Sjaak Swart
Eén van de promotors van Walking Football is oud-Ajacied Sjaak Swart. Wellicht kan hij als voorbeeld fungeren voor de Kamper burgervader, die de training op het Cruyff Court ”bijzonder pittig” vond. Het eerste Brugmedia Walking Football Toernooi start op 4 september om 13u00 en is gratis te bezoeken. De voetballende zestigplussers stellen belangstelling van het publiek zeer op prijs.
Er zullen teams van Old Stars uit het hele land komen, van ADO Den Haag tot Rood-Wit Veldhoven. Allen willen nog lekker actief zijn op hun oude dag volgens de basisprincipes van Walking Football die Sjaak Swart uitdrukt als: ”Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren.”


Van: woensdag 4 september 2019 13:00
Tot: woensdag 4 september 2019 15:00Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo