De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Brenn de Lange weer beslissend voor KHC in stadsderby

Brenn de Lange weer beslissend voor KHC in stadsderby
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Het afgelopen seizoen bezorgde Brenn de Lange KHC de winst in de thuiswedstrijd tegen Go-Ahead Kampen. Zaterdag was dat weer het geval.

Maar De Lange legde na afloop vrijwel direct de credits neer bij invaller Mitchel Hooisma. “Romano (Luhukay,red.) liep zich vast. Vervolgens kwam de bal toevallig voor de voeten van Mitchell. Hij bedacht zich niet en schoof de bal opzij naar mij, waarna ik kon scoren. Ik vind het mooi dat Mitchell de assist kon geven. Hij traint elke keer zo hard.”

Na een serie mindere resultaten lag de nadruk bij KHC op de organisatie. “We zijn terug naar de basis gegaan. Eerst een goede organisatie neerzetten. Dat lukte goed. Op de verdediging focussen en vervolgens proberen toe te slaan in omschakeling. Dat heeft goed uitgepakt. Ja, ook dankzij onze keeper. Roy (van Dijk,red.) was geweldig.”

De Lange wil zich dit seizoen verder ontwikkelen bij KHC. “Teams proberen ons steeds meer het spel te laten maken. We moeten meer rust aan de bal brengen en het spel maken. Voor mij is dat een uitdaging om beter in te worden. Dat willen we allemaal. De sfeer onderling is goed. Dat is de kracht van KHC.”