De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Brenn de Lange bezorgt KHC in de slotfase de winst in derby tegen Go-Ahead Kampen

Brenn de Lange bezorgt KHC in de slotfase de winst in derby tegen Go-Ahead Kampen
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – KHC heeft zaterdag de derby tegen Go-Ahead Kampen met 1-0 gewonnen. Daarmee kreeg de ploeg van trainer Herman Oosterhaar eigenlijk iets teveel. Brenn de Lange was het goudhaantje van KHC. In de slotfase bezorgde hij KHC drie punten.

Het publiek zag een aantrekkelijke eerste helft. Go-Ahead begon sterk en was in de beginfase de betere ploeg. In de 4e minuut zorgde Go-Ahead direct voor veel gevaar. Wilbert Wessels kreeg een kans om de score te openen en haalde uit. KHC-keeper Roy van Dijk bracht redding en dat zou niet voor het laatst zijn. In 9e minuut kwam Jurrian Zandbergen in scoringspositie, maar hij mikte naast. Drie minuten later had goalie Van Dijk alle moeite met een poging van Adi Draganovic. In de 24ste minuut juichte Go-Ahead toen Draganovic scoorde uit een voorzet van Arjan Wiegers. De treffer werd echter afgekeurd omdat hij de bal met de hand had binnen gewerkt.

In de resterende tijd van de eerste helft bleef het duel aantrekkelijk. Een vrije bal van KHC’er Karim Gabara vloog net over het doel. KHC was ook regelmatig dreigend, maar het schortte aan de eindpass bij de thuisploeg. Bij Go-Ahead was Wessels de gevaarlijkste pion. In de 41ste minuut verrichtte de sterk spelende goalie Van Dijk een prima redding op een inzet van Wessels. In de rebound kreeg Wessels de bal er weer niet in. Wederom was Van Dijk hem de baas. Een minuut later liet Van Dijk zich niet verrassen in de korte hoek door Wiegers.

Na rust was de wedstrijd van een minder niveau. Verschillende vrije trappen zorgden voor dreiging bij beide doelen. In de 66ste minuut kon Wessels balverlies bij KHC niet afstraffen. Hij schot naast. Vijf minuten later werd een schot van Jeffrey de Nooijer naast getikt door keeper Tim Noordman van Go-Ahead. In de 74ste minuut verschenen De Lange en Karim Gabara alleen voor Noordman. Gabara schoot, maar hij stond buitenspel. Tien minuten voor tijd was er een grote kans voor Zandbergen. Niek van Enk fungeerde als aangever. Van Dijk was wederom zeer belangrijk voor KHC door knap redding te brengen op de inzet van Zandbergen.

De wedstrijd leek af te stevenen op een terechte remise, maar het liep anders. Draganovic ging op de solotoer, maar liep zich vast. Vervolgens sloeg KHC toe. De eerste aanval werd afgeslagen, maar daarna kwam de bal bij Hooisma, die De Lange prima bediende. Evenals vorig jaar liet De Lange zich vervolgens kronen tot matchwinner door succesvol af te drukken. In de blessuretijd was Go-Ahead nog dicht bij de gelijkmaker, maar Van Dijk was goud waard voor KHC door een goede vrije trap van Wessels op uitstekende wijze onschadelijk te maken.