De Brug

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Bondscoach Sarina Wiegman verrast Go-Ahead Kampen met ING-sponsorcontract

Bondscoach Sarina Wiegman verrast Go-Ahead Kampen met ING-sponsorcontract
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN - Go-Ahead Kampen werd vorige week dinsdag verrast door Sarina Wiegman tijdens een online bijeenkomst met verschillende clubs. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat Go-Ahead een driejarig sponsorcontract krijgt van ING.

Go-Ahead krijgt dit contract, omdat het, net als bijna tweehonderd clubs, een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. Op basis van dit voorstel is Go-Ahead geselecteerd als één van de zestig clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.

De voetbalclub ontving een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst, waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Wiegman aan Go-Ahead en 59 andere clubs dat ze een sponsorcontract krijgen. Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead: “Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van Go-Ahead Kampen is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij een campagne inrichten om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze mooie club. We willen ook meer vrouwelijke trainers en bestuurders aantrekken, wat een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal.” Tijdens de bijeenkomst was er ruimte om vragen te stellen aan de bondscoach. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Maar we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we grote stappen maken.”

De komende vijf jaar werken de KNVB en ING aan een groei van 25 procent naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25 procent meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. Go-Ahead Kampen is een van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedraagt en echt wil laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen.”