De Brug

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Blijdschap bij dames Reflex over competitiebesluit NeVoBo

Blijdschap bij dames Reflex over competitiebesluit NeVoBo
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - De volleybalsters van Reflex hadden vorige week alle reden tot juichen. De NeVoBo besloot het seizoen af te sluiten via het toepassen van een wedstrijdquotiënt (aantal punten gedeeld door het aantal gespeelde duels). In de nieuwe eindstand blijft Reflex koploper en dat betekent promotie.

De beslissing van de Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo) pakte goed uit voor de volleybalsters van Reflex. De dames deden na de winterstop goede zaken met winst in cruciale wedstrijden en gingen aan kop in de promotieklasse D met een voorsprong van zes punten op de nummer twee CSV 2. Door het besluit van de NeVoBo wordt de koppositie van de ploeg van trainer Gerran Eibrink ook daadwerkelijk verzilverd.

“Hier zijn we heel erg blij mee. Voor de dames is dit dik verdiend. We hebben slechts één officiële wedstrijd verloren. Als alles weer wordt vrijgegeven, gaan we hier zeker een drankje op drinken”, aldus Reflex-trainer Eibrink, die zich nu kan gaan richten op het komende seizoen. “Daar kun je nu pas mee bezig. Onze selectie blijft grotendeels intact. Alleen Marlon (Verhage, red.) stopt. We gaan nog op zoek naar versterking voor de buitenkant. Een diagonaal, een passer/loper of een combi van beide. Als dat lukt, zijn we er klaar voor. Voor mij is het ook een uitdaging. Ik heb er zin.”

Volgens Eibrink moeten zijn spelers wel stappen maken om goed voor de dag te komen op een hoger niveau. “Fysiek zullen we beter voor de dag moeten komen en tactisch zullen we ons spel meer moeten finetunen. Er zijn genoeg verbeterpunten waar we stappen in kunnen maken. Nu is het nog veel reageren op wat er gebeurt. We zullen zelf bepaalde keuzes moeten maken en zelf initiatief moeten tonen.” Voor de volleybalmannen van Reflex maakt de beslissing van de NeVoBo niks uit. De ploeg komt ook volgend seizoen uit in de topdivisie.

Set Up

Ook voor de mannen van Set Up heeft de toepassing van het wedstrijdquotiënt op het oog geen gevolgen. Set Up stond op plek vijf in de tweede divisie A toen de competitie werd afgesloten. Madjoe, Dio Bedum en Twister Veracles promoveren. Toch wil Set Up-trainer Peter Gaillard niet geheel uitsluiten dat zijn ploeg een sprong omhoog kan maken. “Het kan zo zijn dat clubs niet willen promoveren. Dat is in het verleden vaker gebeurd. Of dat een realistisch scenario is? Tuurlijk, maar je moet er uiteraard niet vanuit gaan. Ik heb tegen de vereniging gezegd: stel je beschikbaar. Voor de jongens zou het leuk zijn. Of we worden weg gemept? Zeker niet. Ik zie mogelijkheden. Je moet ook niet vergeten dat de top minder sterk wordt door de toevoeging van een extra topdivisie. Dat werkt door tot in de derde divisie.”