<< Ga terug

Berend Elzerman Toernooi VSCO’61: vertrouwd anders

Berend Elzerman Toernooi VSCO’61: vertrouwd anders

Traditiegetrouw trapt VSCO’61 voor de 38e keer het seizoen af met het inmiddels welbekende Berend Elzerman Toernooi, het oudste toernooi van de Veluwe. Al in het vroege voorjaar had de BET-commissie editie 2019 van het toernooi weer rond dat dit jaar in de week van 17 t/m 24 augustus gespeeld wordt. Het volop geprezen toernooi kent deze jaargang een primeur: er wordt op beide zaterdagen ook op het tweede veld gespeeld.

Ieder jaar probeert de BET-commissie van VSCO’61 weer een nieuw element toe te voegen aan dit voorbereidingstoernooi op het nieuwe seizoen. Dit jaar is gekozen om op beide zaterdagen twee duels tegelijkertijd af te werken en ook het prima bespeelbare tweede veld te gebruiken. Op die manier krijgen de ploegen te maken met kunstgras en gewoon gras. Daarnaast wordt door de nieuwe opzet nog meer publiek verwacht door de gunstigere aanvangstijden van de wedstrijden. Op de beide zaterdagen wordt er om 13.00 uur en 15.15 uur afgetrapt en op dinsdag, woensdag en donderdag om 19.15 uur.

Stadsderby
Ook wordt iedere editie geprobeerd om het deelnemersveld zo interessant mogelijk te houden. Dit jaar is KHC nieuw. De Kampenaren vervangen Nunspeet en komen eveneens uit in de eerste klasse. DOS Kampen is wederom van de partij, waardoor er sprake is van een heuse stadsderby tegen KHC. Saillante detail is dat DOS Kampen het kampioenschap behaalde in de tweede klasse en dus in het nieuwe seizoen ook uitkomt in de eerste klasse. Zaterdag 24 augustus staat de eerste krachtmeting van het nieuwe seizoen tussen beide ploegen om 15.15 uur op het programma.

Zwolsche connectie
Andere ploegen die in augustus weer te zien zijn in Oosterwolde zijn de Zwolse ploegen WVF, SVI en Zwolsche Boys. SVI promoveerde via de nacompetitie naar de eerste klasse door op sportpark De Heughte de finale van de nacompetitie te winnen van Lelystad’67. Ook WVF behaald vorig seizoen de nacompetitie, maar verloor daarin in de eerste ronde van Unicum en komt dus wederom uit in de tweede klasse, waarin het dit seizoen tegen VSCO’61 zal spelen in de tweede klasse H. Zwolsche Boys komt aankomend seizoen wederom uit in de derde klasse, maar heeft uiteraard de ambitie in het nieuwe seizoen te promoveren. Tijdens het Berend Elzerman Toernooi staan diverse Zwolsche derby’s op het programma.

VSCO’61
VSCO’61 kende een verdienstelijk seizoen, waarin het zich voor de tweede keer op rij wist te handhaven in de tweede klasse. Evenals vorig seizoen zal ook in het nieuwe seizoen hoofdtrainer Bülent Akar nieuwe spelers moeten inpassen nadat aanvoerder Ruben Buijserd en middenvelder Thomas van de Kolk gestopt zijn. Het Berend Elzerman Tornooi biedt dus een uitstekend platform aan de nieuwe selectiespelers om zich te bewijzen en een basisplaats af te dwingen.

Verandering
Als het aan VSCO’61 en het organisatiecomité ligt, is het tijd voor nog een verandering. Namelijk dat de toernooiwinst in Oosterwolde blijft. Nog nooit in de geschiedenis van het Berend Elzerman Toernooi, wist VSCO’61 de fraaie bokaal te winnen.

Speelschema

Zaterdag 17 augustus

13:00 VSCO’61 - DOS Kampen (veld 1)
15:15 WVF - KHC (veld 1)
15:15 Zwolsche Boys - SVI (veld 2)

Dinsdag 20 augustus

19:15 WVF - Zwolsche Boys (veld 1)

Woensdag 21 augustus

19:15 VSCO'61 - KHC (veld 1)

Donderdag 22 augustus

19:15 DOS Kampen - SVI (veld 1)

Zaterdag 24 augustus

13:00 VSCO’61 - Zwolsche Boys (veld 1)
15:15 KHC - DOS Kampen (veld 1)
15:15 SVI - WVF (veld 2)

Op de foto de BET-Commissie met v.l.n.r. Gerrit Jan Veldhoen (Secretaris), Nanne Schoonhoven (Voorzitter), Willy van Oene (Lid), Jaco Schoonhoven (Wedstrijdzaken), Erik Riemens (PR & Media), Lammert Vlieger (Commerciële Zaken) en Jan Borgers (Communicatie).Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo