De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Arjan Wiegers leidt Go-Ahead Kampen naar zege bij KHC

Arjan Wiegers leidt Go-Ahead Kampen naar zege bij KHC
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – In een aantrekkelijke derby heeft Go-Ahead Kampen zaterdag met 2-4 gewonnen bij KHC. Man van de wedstrijd was Arjan Wiegers. De snelle aanvaller scoorde drie keer voor Go-Ahead. Door de nederlaag staat KHC met één been in de nacompetitie. Go-Ahead Kampen blijft goed meedoen in de strijd om de derde periode.

Go-Ahead kwam in de 8ste minuut op voorsprong. Leroy Knol stuurde met goede steekpass Arjan Wiegers weg. Die omspeelde de keeper en prikte raak. Twee minuten later kreeg Go-Ahead een goede kans op 0-2. Een schot van Madih Doufikar werd prima gekeerd door keeper Demi Loet-Loetoer. Even later was er een ongelukkige botsing tussen Lesley de Munnik en Arjan Wiegers. Laatstgenoemde raakte met zijn schoen het hoofd van De Munnik. De verdediger van KHC moest zwaar geblesseerd van het veld. Later bleek de diagnose gebroken jukbeen en oogkas.

Het wegvallen van de regisseur achterin was de tweede tegenvaller voor KHC. Toch kwam de ploeg sterk terug. In de 21ste minuut viel het eerste serieuze wapenfeit van KHC te noteren. Uit een voorzet van Ibrahim Tuncer kopte Yoshua van Marle naast. Twee minuten later viel de gelijkmaker. Keeper Tim Noordman ging in de fout bij een vrije bal van KHC en liet de bal glippen. Nick Notrot profiteerde. De opwindende momenten volgden elkaar in hoog tempo op. In de 25ste minuut liet Doufikar namens Go-Ahead een goede kans liggen. Keeper Loet-Loetoer kon simpel redding brengen. In de 33ste minuut mocht Go-Ahead niet klagen dat een overtreding op de doorgebroken Kevin Olaria van Laurens van Keulen werd bestraft met een gele kaart. Even later had Karim Gabara pech dat zijn fraai genomen vrije trap eindigde tegen de lat. In de 35ste minuut wist Burak Alp wel te scoren via een fraaie uithaal. Lang kon KHC niet van deze voorsprong genieten. Een minuut later stond het weer gelijk. Go-Ahead claimde een strafschop. De spelers van KHC stonden erbij en deden niets. Wiegers pikte de bal op en krulde de bal in het doel. In de laatste vijf minuten voor rust bleef het gevaarlijk voor beide doelen. KHC-goalie Loet-Loetoer liet zich niet verrassen in de korte hoek door Doufikar. In de 45ste minuut kopte De Nooijer namens KHC op de de lat. Even later claimde Go-Ahead nog een strafschop (hands). De arbiter liet doorspelen.

Ook in de tweede helft was het duel aantrekkelijk. In de 51ste minuut bracht Go-Ahead-keeper Noordman redding op een schot van Jeffrey de Nooijer. Drie minuten later wist KHC-keeper Loet-Loetoer zich weer te onderscheiden bij een goede kans voor Luuc Knul. Noordman had echter de beste redding van de wedstrijd in huis. In de 57ste minuut kreeg Burak Alp de bal op maat via een voorzet. Zijn inzet was ook prima, maar de redding van Noordman grandioos. Het bleek een uitermate belangrijke safe van de Go-Ahead doelman. KHC kwam niet op 3-2 en even later kwam Go-Ahead wel tot scoren in de 67ste minuut. KHC moest in de tweede helft wel risico’s nemen. In de strijd tegen degradatie was winst zeer welkom. Gevolg daarvan was wel dat de ploeg achterin enorm veel ruimte weg gaf. Go-Ahead had ook nog de ongrijpbare Wiegers in de ploeg. Lange tijd wist Go-Ahead dit onvoldoende uit te buiten. Tot in de 67ste minuut. Arjan Wiegers ontsnapte, was iedereen te snel af en schoot raak.

Deze tik kwam KHC niet meer te boven. De missie werd helemaal uitzichtloos toen Gabara met een tweede gele kaart werd weggestuurd. Go-Ahead verzuimde daarna om enkele keren de wedstrijd in het slot te gooien. In de 87ste minuut gebeurde dit wel. Wiegers zette een goede aanval op. Via enkele goede combinaties werd Doufikar bereikt. Die maakte de 2-4. KHC was na de 2-3 al machteloos. Ook het inbrengen van Ronald Arends kon daar geen verandering in brengen. KHC pakte wederom geen punten, maar zorgelijker waren de personele problemen. Voor Lesley de Munnik lijkt het seizoen voorbij. Yoshua van Marle viel uit met een knieblessure en Gabara wacht een schorsing. Kortom, KHC liep tegen een gretig spelend Go-Ahead behoorlijk wat schade op.