De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Anticlimax voor Reflex in Zevenhuizen

Anticlimax voor Reflex in ZevenhuizenAnticlimax voor Reflex in Zevenhuizen
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

ZEVENHUIZEN – Wat een feest had moeten worden voor de volleyballers van Zalsman Reflex is zaterdag uitgelopen op een sportief drama. Reflex had nog twee punten nodig voor het kampioenschap in de topdivisie, maar werd in een directe strijd om de titel afgeserveerd door CAS-CRM/ZVH. De ploeg uit Zevenhuizen won in eigen huis met 3-1 en is gepromoveerd naar de eredivisie.

Vol vertrouwen reisde Reflex zaterdag af naar Zevenhuizen. Het veroveren van de titel in de topdivisie moest dit seizoen de slagroom op de taart worden. De wedstrijd verliep dramatisch voor Reflex. De ploeg kwam er nauwelijks aan te pas en verloor de eerste twee sets. De derde set werd wel binnengesleept, maar daarna pakte ZVH de vierde set en daarmee de titel. De teleurstelling bij Reflex is groot. “Het is heel slecht afgelopen. We zijn overklast. Op alle fronten was de tegenstander beter. Ze verdienen daarvoor alle complimenten. We hebben ZVH geen enkel moment onder druk kunnen zetten en wij zijn nooit onder de druk weggekomen. Het was echt een anticlimax. Ik ben er kapot van”, aldus Reflex-trainer Henk Gootjes.

Een week eerder werd Dynamo 2 nog opgerold door een enthousiast spelend Reflex. Maar toen was er ook een fikse domper. Sandor van Straten ging door zijn knie heen. Enkele dagen later bleek het foute boel te zijn. “Uit een MRI-scan is geconstateerd dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Hij is ook volgend seizoen uitgeschakeld”, aldus Gootjes.

Zonder Van Straten moest Gootjes de opstelling omgooien. “We hebben in andere opstellingen getraind. Daardoor hebben we ons minder kunnen voorbereiden op de tegenstander. Maar dat is geen excuus. Zonder Sandor hadden we deze wedstrijd ook verloren. Maar het is wel een aderlating. Hij is onze aanvoerder voor in de strijd.”

Door deze nederlaag eindigt het seizoen van Reflex in een enorme domper. De club had deze week juist de toezegging gekregen van de NeVoBo dat er bij een kampioenschap van Reflex gepraat zou worden over een terugkeer van de Kamper club in de eredivisie. De lage hal zou geen onoverkomelijk obstakel zijn. “Het eredivisieverhaal is over voor ons. Jammer, wij hadden met onze sfeervolle hal plezier kunnen brengen in de eredivisie. ZVH gaat dat ook doen. Het is nu een dode bende in de eredivisie. Het is jammer dat het zo afloopt, maar we kunnen trots zijn. We hebben een heel goed seizoen gedraaid. Alle jongens die erbij zijn gekomen, hebben kwaliteit gebracht. Daar kunnen ze trots op zijn”, aldus Gootjes.