De Brug

Woensdag, 23 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Allan Bakker leidt DOS Kampen naar zege

Allan Bakker leidt DOS Kampen naar zege
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HIERDEN – DOS Kampen heeft zaterdag de derde achtereenvolgende zege behaald. Hierden werd met 2-4 verslagen. Man van de wedstrijd was Allan Bakker. Hij scoorde drie keer.

DOS had het voor rust lastig tegen Hierden. “Voetballend gezien was het een van onze mindere wedstrijden”, aldus DOS-trainer Marcel Post. “Hierden zette veel druk. We kwamen niet goed vrij in de bal. Gebeurde dat wel, dan leden we veel onnodig balverlies. Maar kregen we de bal hoog op het middenveld dan kwamen we zo alleen voor de keeper te staan.” Dat gebeurde in de 26ste minuut. Twan Knul zette een combinatie op met Frank Jansen. Hij kreeg de bal terug en bediende Allan Bakker. De inzet van Bakker vloog via een tegenstander wat gelukkig binnen. Vlak daarna leek DOS op 0-2 te komen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na een half uur kreeg Hierden grip op de wedstrijd. De thuisploeg kreeg een serie corners. Uit een van deze hoekschoppen werd in de 42ste minuut de gelijkmaker binnengekopt.

In de eerste tien minuten na rust had DOS het moeilijk. Vervolgens scoorde Twan Knul in de 69ste minuut de belangrijke 1-2. Daarna pakte DOS de regie in handen. In de 72ste minuut maakte Allan Bakker er 1-3 van. Vlak voor tijd scoorde Bakker ook zijn derde treffer van de middag. In de blessuretijd kreeg Hierden nog een treffer cadeau. DOS-keeper Kevin Dijkstra ging in de fout bij een inzet van Rick Boersma.