De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Afscheid bij Clubkampioenschappen Deltasteur

Afscheid bij Clubkampioenschappen Deltasteur
Foto: Gaynor Critchell
Ingezonden door: Rita de Man

Zaterdag 6 juli was de afsluiter van het seizoen met de Clubkampioenschappen Sprint. De zwemmers van Deltasteur zwemmen tijdens deze wedstrijd de vier afstanden schoolslag, rugslag, vlinderslag en vrije slag op de toppen van hun kunnen. Degene met de snelste tijden over deze vier slagen verovert de titel.

Als zes jaar op rij staat de titel Clubkampioen Sprint op naam van Jari Hofsink. Na een breuk in zijn kuitbeen was het de vraag of hij op dit toernooi al kon pieken. Hij zorgde in ieder geval voor genoeg spanning in de races en gaf het niet zomaar uit handen. Uiteindelijk ging Kylian Heederink er met de clubtitel van door.

Bij de meisjes en dames ging het ook nek aan nek. Gedurende alle races werden nog steeds tijden verbeterd, dus er zat nog genoeg energie in de zwemmers. Net als voorgaande jaren veroverde Marit Boxum de titel. Voor haar is dit de vierde keer op rij.
Jaarlijks probeert de vereniging de aanmoedigingsprijs uit te reiken aan een zwemmer die zich een seizoen lang uitstekend heeft ingezet. Dit jaar viel Danique Koster op. Aan het einde van het vorige seizoen mocht zij een groep hoger, is bij iedere training aanwezig en als de training net begint ligt Danique al in het water. Haar tomeloze inzet maakt dat zij afgelopen seizoen haar tijden mooi heeft verbeterd. De mooie bokaal blijft een jaar bij Danique staan.

Na de wedstrijd stond het afscheid van hoofdtrainer Henri Kragt centraal. Zelf al jaren een fanatiek zwemmer heeft Henri de laatste tien jaar menig zwemmer aangemoedigd om nog sneller en beter te worden. De laatste vijf jaar als hoofdtrainer bij Deltasteur heeft hij samen met de zwemmers mooie prestaties geleverd. Steeds meer zwemmers haalden NK-limieten en ervoeren de beleving van het NK voor Jeugd en Junioren in Eindhoven. Deltasteur maakte in het seizoen2017-2018 zelfs de overstap naar de hoofdklasse door de mooie promotie.
Henri kent inmiddels ieder zwembad in Nederland en er is geen trainer bij andere verenigingen die ‘onze’ Henri niet kennen. Na tien mooie jaren als trainer te hebben gefungeerd is het tijd voor andere keuzes. Dinand Schutte volgt Henri op als hoofdtrainer bij Deltasteur. Nu eerst tijd voor het zomerreces en de zwemmers nemen hun verdiende rust. In september gaat het nieuwe wedstrijdseizoen weer van start.