De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

’s-Heerenbroek laat dure punten liggen

’s-Heerenbroek laat dure punten liggen
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – ’s-Heerenbroek heeft zaterdag dure punten laten liggen in de strijd om een plek in de nacompetitie. De ploeg van trainer Wim Groen kwam bij Dieze West niet verder dan 1-1. In het gevecht om de vierde plek heeft Bruchterveld nu een gat geslagen van drie punten met ’s-Heerenbroek. Wijthmen heeft nog twee punten meer, maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

Dieze West kwam in de 16e minuut op voorsprong via een fraai afstandsschot. Zes minuten later herstelde Bjorn Wezenberg de schade namens ’s-Heerenbroek. De bezoekers hadden geluk dat Dieze West een strafschop niet wist te verzilveren. Keeper Jelmer Visscher pakte de penalty.

Minder gelukkig was ’s-Heerenbroek wat betreft blessures.

Trainer Wim Groen zag Hendri van der Stouwe al heel snel wegvallen. Hij liep op het kunstgrasveld van Dieze West al in de beginfase een zware knieblessure op. En daar bleef het niet bij. In de 22ste minuut raakte Wim Kwakkel zwaar geblesseerd aan zijn enkel. Vlak voor rust viel ook nog Martijn Bruins geblesseerd uit met ook een enkelblessure. Zo was trainer Groen al voor de rust door zijn wisselmogelijkheden heen.

Toch kreeg ’s-Heerenbroek kansen om de winst naar zich toe te trekken. Sander Pelgrom was gevaarlijk met een vrije trap en William Meuleman ging alleen op de keeper af, maar kwam niet tot scoren. In de 80ste minuut leek het toch nog goed te komen voor ’s-Heerenbroek. Wezenberg kwam tot scoren. De treffer werd in eerste instantie goed gekeurd, maar op advies van de assistent-scheidsrechter van Dieze West werd het doelpunt toch geannuleerd. Dat leidde tot ongeloof en irritatie bij ’s-Heerenbroek.

“Deze scheidsrechter was de slechtste man van het veld”, was de conclusie van Groen, die waarschijnlijk afscheid zal moeten nemen van ’s-Heerenbroek zonder prijs. “Vandaag was teleurstellend. Maar we hebben het eerder dit seizoen laten liggen.”