De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

’s-Heerenbroek alleen aan kop na winst bij Wilsum

’s-Heerenbroek alleen aan kop na winst bij Wilsum
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

WILSUM – ’s-Heerenbroek heeft zaterdag de IJsselderby bij Wilsum met 2-3 gewonnen. Voor rust was Wilsum de betere ploeg. Na een ruststand van 2-1 in het voordeel van de oranjehemden, stelde ’s-Heerenbroek na rust orde op zaken. Door deze zege gaat ’s-Heerenbroek nu alleen aan kop in de vierde klasse D. De ploeg is drie punten los van Dieze West en 't Harde.

De derby tegen Wilsum was een echte testcase voor ’s-Heerenbroek, dat zich dit seizoen heeft ontpopt tot de verrassing van de vierde klasse D. Met de 2-3 zege nam ’s-Heerenbroek een moeilijke horde met succes.

Daar zag het voor rust niet naar uit. Wilsum troefde ’s-Heerenbroek in de eerste helft af. “De eerste helft was het beste deel van ons. We waren scherp. ’s-Heerenbroek kwam niet aan voetballen toe”, aldus Wilsum-trainer Han Hanekamp.

Zijn ploeg kwam in de 10e minuut op voorsprong via Sander van der Sluis. Zes minuten later kwam ’s-Heerenbroek uit het niets op gelijke hoogte. Een vrije bal van Sander Pelgrom werd door niemand aan geraakt en vloog in het doel. Na ruim een half uur kwam Wilsum voor de tweede keer deze middag op voorsprong. Gert Jan Sollie kopte raak uit een voorzet van Daniel Niemeijer.

In de rust zette ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg zijn ploeg op scherp. “In de eerste helft verloren we alle duels. In balbezit waren we heel onrustig. We werden volledig afgetroefd. In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken. De inzet was om de wedstrijd alsnog te pakken. We gingen er gelijk als een komeet in. Vervolgens maakten we heel snel de 2-2 en de 2-3", aldus Van den Burg.

In de 49ste minuut speelde ’s-Heerenbroek een overtalsituatie prima uit. Jesper Wennemers was de doelpuntenmaker. Een minuut later maakte Rob Henniphof in de rebound de 2-3. “We waren in de tweede helft heer en meester. We hadden de wedstrijd in het slot moeten gooien. Deze wedstrijd was voor ons een heel moeilijke horde. Dat had ik ook verwacht. Het was echt een happening. Een heel leuke derby. We hebben verdiend gewonnen. Voetballend hebben we de betere ploeg. In de tweede helft hebben we de handschoen goed opgepakt en was het verschil wel heel groot”, aldus Van den Burg.

Zijn collega Hanekamp baalde ervan dat zijn ploeg de wedstrijd in korte tijd uit handen had gegeven. “We hebben wederom goed gespeeld, maar staan weer met lege handen. In twee minuten krijg je twee doelpunten tegen. Dan doe je iets niet goed. Dat nekt je. Ik gun het team punten. Je moet jezelf belonen. We zitten er steeds dicht tegen aan. We hadden een punt verdiend, maar je moet het wel zelf doen.”