De Brug

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

2Bruggenloop in 2020 definitief geschrapt

2Bruggenloop in 2020 definitief geschrapt
Foto: Foto Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN - De Ned Air 2Bruggenloop zal definitief niet plaatsvinden in 2020. Dat heeft de organiserende vereniging AV Isala ’96 besloten. “Voorzichtig vooraf is beter dan spijt achteraf”, zo laat AV Isala ’96 weten in een nieuwsbrief. Het evenement stond oorspronkelijk gepland voor zaterdag 28 maart, maar werd vanwege de coronacrisis verschoven naar zaterdag 17 oktober. AV Isala ’96 hoopt dat de tweede editie volgend jaar kan worden gehouden op zaterdag 27 maart.

De organisatie heeft alle deelnemers van de 2Bruggenloop dinsdagavond een nieuwsbrief gestuurd waarin het besluit wordt toegelicht. “Afgelopen maanden is door alle partijen gewerkt aan het mogelijk maken van een verantwoord hardloopevenement. Met medewerking van sponsoren, gemeente Kampen en ondersteuning vanuit de Atletiekunie en NOC*NSF is er gekeken naar diverse aanpassingen op en rondom het parcours en het start- en finish terrein. Met een dalend aantal corona besmettingen en de extra voorbereidingstijd was er deze zomer goede hoop dat de editie op 17 oktober alsnog doorgang kon vinden. Afgelopen week is gebleken dat de aanpassingen, zoals; aparte startvakken en startwaves verspreid over de dag, en extra maatregelen voor lopers en toeschouwers helaas niet alle 'bruggen' kunnen wegnemen”, zo staat te lezen in de nieuwsbrief.

AV Isala ’96 vindt het niet verstandig om het evenement op 17 oktober te houden. “Het streven van de organisatie is dat wij voor iedereen, alle lopers, vrijwilligers en toeschouwers een zo veilig mogelijk hardloopevenement willen neerzetten. Maar gezien de ontwikkeling in het aantal oplopende corona besmettingen afgelopen weken, de extra maatregelen die nodig zijn en de onzekerheid die blijft is het dan toch beter om te zeggen: Voorzichtigheid vooraf is beter dan spijt achteraf.”

AV Isala ’96 heeft besloten om de inschrijfgelden in 2020 niet te innen, maar door te schuiven naar 2021. “Echter er zijn al wel veel kosten gemaakt, die betaald moeten worden. Onze trouwe sponsoren; Ned Air, Vivan Accountants, The Learning Network, Wartsila en Sport Inn hebben besloten om de helft van de sponsorbedragen alvast beschikbaar te stellen om te zorgen dat dit mooie evenement in 2021 gewoon door kan gaan zonder financiĆ«le zorgen. Ook het evenementen platform Kampen heeft hierin een belangrijke bijdrage gedaan. Hier zijn we dan ook als organisatie erg blij mee”, besluit de organisatie in de nieuwsbrief.