De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

2 Bruggenloop moet uitgroeien tot ware happening in hartje Kampen

2 Bruggenloop moet uitgroeien tot ware happening in hartje Kampen
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Komend jaar komt er een nieuw aansprekend evenement op de hardloopkalender. Op zaterdag 30 maart vindt de eerste editie plaats van de 2 Bruggenloop. Hiermee gaat voor Atletiekvereniging Isala ‘96 een langgekoesterde wens in vervulling. De 2 Bruggenloop, met start en finish in hartje Kampen, moet uitgroeien tot een ware happening met veel sfeer en muziek.

De 2 Bruggenloop staat al jaren op het wensenlijstje van AV Isala ‘96 . Toen het einde van de 32 van Kampen in zicht kwam, werd er al over gesproken, maar het kwam nooit serieus van de grond.

Ruim twee jaar geleden waagden Harm Prins en Jan van den Berg een poging om de Twee Bruggenloop op te tuigen. Maar er waren teveel hobbels. “Op basis van vrijwilligers en het budget is het toen in de ijskast gezet. Een leuk plan, maar nog niet uitvoerbaar. Dat was toen de conclusie”, vertelt Jeroen van Veen van AV Isala ‘96, die samen met Richard Kroon, Wouter Wijma, Mirjam Scholten en Dennis Wildeboer de organisatie van de 2 Bruggenloop voor zijn rekening neemt.

Wouter Wijma zorgde voor een nieuwe wending. Als algemeen directeur van Ned Air wilde hij iets doen wat het imago van zijn bedrijf zou bevorderen. Als een van de grondleggers van de succesvolle Wintermarathon in Apeldoorn lag een nieuwe link met de atletiek voor de hand. Een gesprek met de atletiekvereniging uit Kampen leidde tot resultaat. Wijma gaf aan dat hij graag hardloopevenementen wilde organiseren, maar hulp nodig had. Vervolgens kwam al snel het organiseren van de 2 Bruggenloop ter sprake. Een gesprek met de gemeente leidde tot enthousiasme. Medio mei werden de laatste hobbels genomen, zodat het evenement breed wordt gedragen in de stad.

Bij de 2 Bruggenloop kunnen deelnemers kiezen uit de afstanden 5, 10 of 15 kilometer. Ook is er een kidsrun en wordt er een businessrun gekoppeld aan het evenement. Start en finish zijn in de Oudestraat bij het Stedelijk Museum. Het parcours van de 5 kilometer loopt door het centrum. De 10 kilometer voert de deelnemers via de Stadsbrug, Molenbrug, Europa Allee, Stadspark en vervolgens over het parcours van de 5 kilometer naar de finish. Bij de 15 kilometer wordt een extra lus van 5 kilometer langs Onderdijks toegevoegd. De organisatie bevindt zich nog in een vroeg stadium. Er kunnen volgens Van Veen nog dingen veranderen. De organisatie wil een evenement op poten zetten waarbij gezelligheid een belangrijke plaats inneemt. Zoals bijvoorbeeld bij de halve marathon van Zwolle. “Die sfeer willen we ook in Kampen brengen. De combinatie van gezelligheid en muziek. Er moet een lekker sfeertje gaan ontstaan rondom de loop voor toeschouwers en deelnemers”, besluit Van Veen.