Wit-Blauw blijft ongeslagen in gezapige pot

ELBURG - De spelers van Wit-Blauw verkeerden zaterdag tijdens het duel tegen Elburg nog in een roes vanwege het kampioenschap. Daar waar de tegenstander wist dat het niet meer hoefde te vrezen voor degradatie. Het bleken de ingrediënten voor een niet al te beste pot korfbal, die niettemin door Wit-Blauw werd gewonnen met 17-29.

Daarmee slaagde Wit-Blauw erin ongeslagen te blijven. Een andere statistiek, namelijk het aantikken van de vierhonderd treffers werd niet gehaald. Daarvoor had Wit-Blauw 33 treffers moeten maken. Elburg kwam in het duel met 3-1 voor te staan, maar daarna wist Wit-Blauw het initiatief te pakken en op basis van het kwaliteitsverschil te winnen. Trainer Jelle Visscher van Wit-Blauw sprak van een gezapige pot korfbal. 

Losjes getraind

Dat kon hij zijn spelers nauwelijks kwalijk nemen. “We hebben afgelopen week losjes getraind en genoten van het moment”, aldus Visscher die aan het einde van het duel tegen Elburg nog een time-out aanvroeg om samen met de spelers nog een paar tellen stil te staan bij het kampioenschap. Het hoogtepunt vond Visscher de derby’s tegen KV DOS, dat als tweede eindigde. Visscher: “Als twee Kamper clubs hebben we de competitie gedomineerd. De twee Kamper derby's in een stampvolle Reevehal waren voor de spelers natuurlijk geweldig om mee te maken.”