IJVV wint lastig duel en zit in flow

APELDOORN-  Lange tijd had IJVV het zaterdag lastig in het uitduel tegen AGOVV. De IJsselmuider voetballers wisten op karakter echter een 1-3-overwinning uit het vuur te slepen, de vierde zege op rij. Daarmee zit IJVV momenteel in een flow.  

In de eerste 25 minuten in het duel tegen AGOVV was dat nog niet zichtbaar. De Apeldoorners hadden het meeste balbezit en waren voetballend de betere en ook meest gevaarlijke ploeg. IJVV had een gelukje nodig om op voorspong te komen. Een scherpe voorzet van IJVV werd door een speler van AGOVV op ongelukkige wijze in het eigen doel gewerkt. De treffer had niet tot gevolg dat AGOVV van slag was. Die ploeg kwam terug dankzij een treffer van Fedde Timmer. De AGOVV’er scoorde uit een scrimmage die ontstond na een verre inworp. Na rust had IJVV aanmerkelijk meer grip op het duel. Weliswaar had AGOVV nog het meeste balbezit, maar de IJsselmuidenaren toonden zich in de tegenstoot effectief. Kelvin Groothand wist de 1-2 te maken. Hij schoot fraai binnen, na een indirecte vrije trap die was gegeven omdat de doelman van AGOVV een terugspeelbal van een ploeggenoot had opgepakt. Vervolgens gooide AGOVV alle schroom van zich af. Dat bracht echter ook met zich mee dat er ruimtes ontstonden voor IJVV. Jarein Schepers wist daarvan te profiteren en de 1-3 aan te tekenen. IJVV had daarnaast nog twee kansen om de score een nog fraaier aanzien te geven. Dat was wellicht wat teveel van het goede geweest, erkende trainer Han Hanekamp van IJVV. “We hebben een heel lastige middag gehad tegen een goed spelend AGOVV. Zij spelen prima positiespel en wisten veelal een vrije middenvelder te vinden. Daar hadden wij het moeilijk mee. Van de andere kant hebben mijn spelers voor elke meter geknokt en waren we erg effectief. Dat geeft energie”, aldus de oefenmeester. IJVV kan zich nu opmaken voor de krachtmeting tegen WVF aankomende zaterdag. De Westenholtenaren staan op een zesde plek, twee plekken boven IJVV.

Stevig pak slaag voor Kampenion

AMSTERDAM - Kampenion heeft zaterdag in een kansloze wedstrijd verloren van koploper Tempo Team 3. De Kamper tafeltennissers wisten slechts een punt te pakken in Amsterdam: 12-1.

De twaalf verloren partijen, waarvan drie van Robin Lieftink, Thomas Niemeijer en Ralph Trip, gingen over drie games. Daarmee was het lot snel bezegeld. Het enige lichtpuntje was Gert-Jan de Lange, nummer 102 op de nationale ranglijst, die in vier games won van Melanie Bierdrager, nummer 58 op diezelfde ranglijst.