gooshengeveld.smugmug.com
gooshengeveld.smugmug.com Foto: Goos Hengeveld

Cultureel Podium 't Ukien zet volgende stap in professionalisering

KAMPEN – Sinds een aantal jaar groeit ’t Ukien: in de weekenden een bruisend poppodium vol muziek, bands en festivals en doordeweeks welzijnsactiviteiten voor en door inwoners. Vanwege deze groei en door het vertrek van de beheerder wordt het team Cultuur uitgebreid.

‘Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel mensen ’t Ukien inmiddels weten te vinden,’ vertelt Anne Louise Sikkema, coördinator cultuur bij Stichting WijZ. ‘Daar bouwen we samen met de vrijwilligers en bezoekers natuurlijk hard aan. We proberen steeds nieuwe dingen te bedenken of leuke samenwerkingen aan te gaan om een divers programma neer te zetten.’

Naast de weekendactiviteiten, wordt er doordeweeks gebruik gemaakt van het pand voor bepaalde thema’s of door specifieke doelgroepen. ‘Elke twee weken hebben we bijvoorbeeld Spelletjesavond. Dat wordt al jaren door dezelfde vrijwilligers georganiseerd.’ Overdag vinden er activiteiten plaats die door medewerkers van Stichting WijZ of door netwerkpartners worden georganiseerd. 

Doordat er zoveel gebeurt in ’t Ukien, wordt de coördinatie hiervan steeds belangrijker. En ook dat met technici wordt geregeld dat het onderhoud aan alle apparaten en installaties up-to-date is. ‘Voorheen werkten we met een beheerder, maar nu zoeken we iemand die ook de zakelijke kant wat meer op zich kan nemen. Een afwisselende logistieke en coördinerende klus.’ Giljon Wiekeraad van 't Ukien voegt hieraan toe: ‘Het is fijn als diegene ook echt betrokken is bij wat we hier doen. Daarom zijn we zelf aanwezig bij onze bandavonden en festivals.’ Gemiddeld werken de medewerkers elke 5 weken een weekendavond.
‘Ik werk hier nu ongeveer een half jaar en het is toch wel de leukste werkplek die ik ooit gehad heb. Vooral door de afwisseling tussen kantoorwerk en bezig zijn met uitvoering met vrijwilligers en bezoekers, denk ik.'

Voor meer informatie: Anne Louise Sikkema via 06-836 90 516 of al.sikkema@wijz.nu. De vacature staat op www.werkenbijdimencegroep.nl. Er kan tot en met 31 maart worden gesolliciteerd.