De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zondagsopenstelling supermarkten ‘Kampen heeft iets te kiezen!’ (advertorial)

Zondagsopenstelling supermarkten ‘Kampen heeft iets te kiezen!’ (advertorial)
Redactie: Nick de Vries

Bent u voor of tegen openstelling van supermarkten op zondag? Die vraag kan wat D66 betreft straks de uitkomst van de verkiezingen in Kampen bepalen. De partij lanceerde afgelopen herfst in de gemeenteraad het plan om supermarkten op zondagmiddag te openen. Nu is de zondagsopenstelling volgens de partij uitgegroeid tot hét thema van de verkiezingen in Kampen. “Als je voor zondagsopenstelling bent, dan stem je D66”, zei Eibert Spaan van de SGP vorige week bij het verkiezingsdebat van De Brug en RTV IJsselmond.

“Klare taal”, vindt D66 lijsttrekker Gerben Wijnja. “En als je tegen bent stem je SGP. Kampen heeft iets te kiezen. Dat is wel duidelijk.” D66 vindt het belangrijk dat de Kamper politiek nu eindelijk eens tegemoet komt aan de vurige wens van inwoners én ondernemers om supermarkten op zondag open te stellen. “We zullen aan de slag moeten gaan om een oplossing te vinden. Een oplossing die zowel beantwoordt aan de behoeften van kerkgangers als die van supermarktbezoekers en ondernemers,” aldus Wijnja.

Kerkgangers

Wat D66 betreft zouden supermarkten en andere winkels die levensmiddelen verkopen, voortaan van 13.00 tot 19.00 uur hun winkels mogen openen. Door deze beperkte verruiming blijft eventuele hinder voor kerkgangers tot een minimum beperkt.

Kies voor zondagsvrijheid

Maar is de zondagsopenstelling naast het populairste, ook het belangrijkste thema deze verkiezingen? “Nee, zeker niet”, onderstreept Wijnja. “Meer investeren in goed onderwijs is bijvoorbeeld nog veel belangrijker. En de gemeente moet nu ook eindelijk iets doen met het feit dat bijna 1500 kinderen in Kampen in armoede leven. D66 wil dat aanpakken. Met een duidelijke keuze van de kiezer voor zondagsvrijheid, kunnen we de winkelopenstelling snel regelen. Want we moeten verder aan de slag. D66 krijgt het voor elkaar!”