De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

zon en feestdagopenstelling

Ingezonden door: JP Beekman

De komende raadsverkiezing gaat het ook over de openstelling van de winkels. Met name de supermarkten < al dan niet bij roulatie > mogen hun deuren openen, maar waar blijft de kleine winkelier. Mag een ondernemer zelf niet uitmaken wanneer hij of zij opengaat ?? Openstelling op zondag is Oke, maar dan voor alle winkels. Dus gemeente beslis; of dicht, of open voor alle winkels.

Nu bestaat het gevaar dat als alleen de supermarkten open mogen de kleine winkelier door omzetverlies de deur moet sluiten. Immers als de bakker, slager, bloemist, drogist en alle andere kleine zelfstandigen hun handel niet mogen verkopen, maar de supermarkt en het tankstation wel onstaat er een scheve verhouding in de winkelaankopen. Hiermee wordt de kleine winkelier niet mee beschermd maar de nek omgedraaid.

Mijn oplossing ?

Laat de ondernemer zelf beslissen of de winkel opengaat op zondag of 2e Paas,Pinkster,Kerstdag. Hemelvaart/Koningsdag, 1e Paas,Pinkster en Kerstdag gesloten bij wet. Alle andere dagen de winkeltijdenwet verruimen van 07.00 tot 23.00 uur.

Gemeentebestuur, waarom tijdens Sail alleen de winkels in de grachtengordel open en niet in heel Kampen.?? Juist daar waar de bezoekers kunnen parkeren < bij de winkels > mogen die winkels hun deuren niet openen.!!