<< Ga terug

Zes kringtitels voor Deltaruiters

Zes kringtitels voor Deltaruiters

IJSSELMUIDEN – Rijvereniging de Deltaruiters heeft afgelopen zaterdag maar liefst zes kringtitels behaald bij de kringkampioenschappen die werden gehouden in de eigen Deltamanege. Daarnaast werd er ook sterk gepresteerd door andere combinaties, zodat de rijvereniging uit IJsselmuiden met een grote afvaardiging zal uitkomen bij de Overijsselse kampioenschappen.

’s Morgens werd er gestart met de paarden. In de klasse ZZ haalde Kristy Rorije met haar paard Cinco W de titel kringkampioen binnen. Een reserve kampioenstitel was er voor Babet van der Rijdt met haar paard Jopie Amazing Jr. Zij reed naar een tweede plek in de klasse L. Henk Kwakkel kwam met Cassenova uit op een zesde plaats in deze klasse.

Alle genoemde combinaties zijn afgevaardigd voor de regiokampioenschappen, evenals Marit Dekker met Ibiza WGA (klasse B), Rian van der Sluis met Happy Colour Z (klasse B) en Laura Eilander met Iza Miracle (klasse M).

’s Middags was het de beurt aan de pony's. De Deltaruiters leverde maar liefst vijf kringkampioenen. In de klasse Z, categorie D/E werd Gerco Rienties met Kingston kringkampioen. In de klasse M, categorie D/E pakte Yinthe Schutte met Flip de kringtitel. In de klasse L, categorie C mag Ilse Nora Bliek met Floris zich kringkampioen noemen. In de klasse B, categorie C legde Jamie Boeve met Fairytales Koriander beslag op het kringkampioen. Kim Spronk eiste met Verdi de kringtitel voor zich op in de klasse B, categorie D/E. Ze verdiende maar liefst 90 stijlpunten.

Ook deze genoemde combinaties gaan door naar de Overijsselse kampioenschappen. Dat geldt ook voor Tatum Stijf met Bartje (klasse B), Kaylee Schiphorst met Sulaatiks al Capone (klasse B). Jolijn van Niel met Spring Surprise (klasse L), Anna Post met Stukhuster Significant (klasse L) en Anna Holtland met Kaj van Orchid’s (klasse M). Laatstgenoemde combinatie eindigde als tweede.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo