<< Ga terug

Jolijn van Niel Overijssels kampioen

Jolijn van Niel Overijssels kampioen

GENEMUIDEN/IJSSELMUIDEN – Jolijn van Niel van de Deltaruiters heeft afgelopen zaterdag de regiotitel gepakt bij de Overijsselse kampioenschappen springen voor pony’s in Genemuiden.

In Genemuiden werd op vrijdag gesprongen in de klasse M en zaterdag in de klassen B en L. Jolijn van Niel startte met haar pony Spring Surprise in de klasse B, categorie A/B en was de beste van allemaal. Met een mooie deken en lint ging zij met de titel Overijssels kampioen en een ticket voor het NK naar huis. In de klasse L, categorie D/E was er een vijfde prijs voor Anna Holtland met haar pony Dexter. Ook zij veroverde een plek voor het NK.

In IJsselmuiden stond het NK dressuur voor paarden op het programma in de klassen B, M2, M1 en L. In de klasse M2 behaalde Marieta Doornwaard met haar paard Hope of Rania een tweede prijs met 66,25 procent en hiermee ook een ticket voor het NK. Nicole Spijker met Picasso startte in de klasse M1 en behaalde een vijfde prijs met 63,75 procent.

Buiten IJsselmuiden waren er ook Deltaruiters zeer succesvol. Jenita Koetsier en Eline Lodewijk deden mee met een dressuurwedstrijd in Wapenveld. Koetsier startte met haar pony Joyce in de klasse L1, categorie C en behaalde met 203 en 204,5 punten en twee keer een eerste prijs. Lodewjjk startte met haar pony Evita in de klasse M1, categorie C/D/E. Zij reed als laatste van de dag, behaalde voor haar proeven 191,5 en 195,5 punten en ging eveneens met twee eerste prijzen naar huis.

Wendelie Flier deed met haar paard Gucci mee aan een springwedstrijd in Olst. Zij behaalde in de klasse B een tweede en derde plaats.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo