<< Ga terug

Wit-Blauw speelt met KV DOS Kampen in korfbalderby

Wit-Blauw speelt met KV DOS Kampen in korfbalderby
Foto: Tennekes

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Wit-Blauw/Green Organics heeft zaterdag korte metten gemaakt met KV DOS Kampen/Veltman. Op Sportpark Hagenbroek was Wit-Blauw met 28-16 veel te sterk voor DOS. In de tweede helft was het krachtsverschil reusachtig.

Beide ploegen vlogen uit de startblokken. Het tempo lag hoog en er werd veelvuldig gescoord. Na zeven minuten stond het al 4-3. Twee minuten later had Wit-Blauw het eerste serieuze gaatje te pakken (8-4). Na zo’n kwartier kwam de klad erin bij Wit-Blauw. De thuisploeg kwam moeilijk tot scoren en DOS kroop dichterbij tot 10-8. In de laatste twee minuten wist Wit-Blauw de marge toch weer op vier te brengen door een strafworp van Jordy Last en een treffer van Maarten van Erp.

In de tweede helft kwam Wit-Blauw er steeds beter in. DOS had geen antwoord en moest toezien hoe de tegenstander steeds verder wegliep. Van een wedstrijd was in de laatste twintig minuten geen sprake meer. DOS werd vernederd en kwam nauwelijks tot scoren. De bezoekers keken op een gegeven moment tegen een achterstand aan van dertien punten (23-10). In de laatste negen minuten nam Wit-Blauw wat gas terug en was de scherpte er wel af. DOS profiteerde door de score een iets dragelijker aanzien te geven. Wit-Blauw vond het allemaal wel best. Met gallery-play werd het overwinningsfeestje alvast gevierd.

DOS-trainer Herman Egberts was na afloop teleurgesteld in zijn spelers. “Pas op het laatst hebben we gespeeld zoals het zou moeten zijn. Als je allemaal je eigen ding gaat doen, roep je dit over jezelf af. Je weet dat Wit-Blauw uit dynamiek de kansen neemt. Dan moet je de looplijnen dichthouden. Maar we hebben alleen maar achter onze tegenstanders aangelopen en niet verdedigd. Als je een plan met elkaar bedenkt, moet je het wel uitvoeren. Alles wat we de laatste wedstrijden hadden opgebouwd, is vandaag weer weg.”

Zijn collega Marc Houtman van Wit-Blauw was uiteraard zeer te spreken over de ruime zege. “In de eerste helft bleef DOS goed bij. Wij zijn korfballend beter. Dat hebben we de tweede helft laten zien. Als we het tempo hoog houden en de juiste keuzes maken, hebben we een goede ploeg.” Volgens Houtman laat hij zijn spelers meer nadenken over het spelletje. “Daar word je een betere korfballer van. Ik wil gevarieerd aanvalsspel zien. Ook leg ik de nadruk op de verdediging. Ik eis veel. Verdedigend en fysiek meer dan voorheen. We moeten nog wennen aan elkaar. Ik ben nog steeds op zoek naar het maximale rendement via verschillende samenstellingen. Ik ben er nog niet helemaal uit.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo