<< Ga terug

Wit-Blauw blijft overgangsklasser

Wit-Blauw blijft overgangsklasser
Foto: Tennekes

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics spelen ook volgend seizoen in de overgangsklasse. De Kamper formatie dwong dat dinsdagavond op eigen kracht af door met 31-26 te winnen van AVO. Daardoor steeg het naar de veilige zesde plek op de ranglijst.

Na afloop was er vooral opluchting bij Wit-Blauw. Een moeizame competitie werd bevredigend afgesloten. “Natuurlijk was er veel druk. Van tevoren had de trainers tegen ons gezegd dat we niet bezig moesten zijn met het resultaat, maar met de uitvoering. Dat ging een stuk beter dan zaterdag”, aldus Jordy Last.

Hij was dinsdagavond enorm belangrijk en scoorde maar liefst vijftien keer. “Maar ik kan het niet alleen. Mijn taak is om iedere aanval goed af te ronden. De andere drie in het vak speelden mij steeds fantastisch vrij”, aldus Last.

Vooraf was de opdracht duidelijk. Bij winst was Wit-Blauw zeker van klassebehoud. Bij een ander resultaat zou er sowieso een beslissingswedstrijd om handhaving uitrollen en wat betreft directe degradatie was het afhankelijk van het resultaat van De Walden, dat dinsdagavond tegen Heerenveen aantrad.

Wit-Blauw ging uitstekend van start en had al na zeven minuten een gaatje geslagen (4-1). Daarna bouwde de thuisploeg de marge verder uit (12-6). In de laatste tien minuten begon de aanval te haperen en werd er verdedigend niet altijd goed ingegrepen. AVO kwam terug tot 17-15 bij rust. Alles was nog mogelijk. “We gingen teveel op zoek naar het perfecte schot. We dachten te veel na. In de rust hebben we gezegd dat we met meer risico moesten gaan spelen. Alsof je niets te verliezen hebt, terwijl je dat eigenlijk wel hebt. Dat is niet eenvoudig”, aldus Last.

Na rust liep Wit-Blauw weer weg naar een marge van vier. Vervolgens werd het nog even spannend toen AVO terug kwam tot 25-23 en later 27-25. Verder liet Wit-Blauw het niet komen. De ploeg speelde de wedstijd professioneel uit en liep in de slotfase verder weg. AVO geloofde het wel. De Walden verloor bij Heerenveen en is gedegradeerd. Voor Wit-Blauw was het eind goed, al goed. Door de winst steeg het naar plek zes ten koste van ZKV. Deze ploeg moet een beslissingswedstrijd spelen.

“De tweede helft hebben we goed mee gescoord. Als we compleet zijn, hebben we een veel te goede ploeg om te degraderen. Dat was pas de vierde keer dat we compleet waren. We hebben tien keer met een andere opstelling gespeeld. Of ik opgelucht ben? Zeg maar megaopgelucht. AVO heeft een goede ploeg. We moesten het zelf doen. Dat hebben we gedaan. Ik ben blij dat het afgelopen is. Het was op het laast niet echt leuk meer. Het was echt moeten", aldus Last.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo