<< Ga terug

Vincent van der Slot: ‘Geen trainingscultuur bij Wit-Blauw

Vincent van der Slot: ‘Geen trainingscultuur bij Wit-Blauw
Foto: Tennekes

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De trainers Vincent van der Slot en Machiel Vellema konden dinsdagavond opgelucht ademhalen. Door de zege op AVO hebben ze Wit-Blauw als overgangsklasser achtergelaten. Ze kijken positief terug op hun tijd in Kampen en denken dat er op het gebied van trainen nog veel winst valt behalen bij Wit-Blauw.

De eerste twintig minuten hebben we volgens afspraak gespeeld. Toen hebben we gelijk onze intenties duidelijk gemaakt. Daar had AVO moeite mee. Daarna zakten we weg. Er was vertwijfeling en AVO werd in deze periode juist wat rustiger", aldus Van der Slot. Hij was content dat Wit-Blauw de wedstrijd prima uitspeelde. "Twee jaar geleden waren we daar minder goed in. Nu deden we dat goed en kwamen de spelers zelf met de oplossing. Niet de halve kans nemen en op het juiste moment vertragen. Dat heb ik twee jaar geleden niet gezien. Dat hebben de spelers zelf gedaan en daar kwamen we voor naar Wit-Blauw."

Van der Slot en Vellema stoppen na drie jaar Wit-Blauw voorlopig als korfbaltrainer. Hoe kijken ze terug op hun periode bij Wit-Blauw? "Er zijn veel positieve dingen, maar het is ook zo dat een club met ambitie verdere stappen kan maken. Wij zijn gehaald om te vernieuwen bij Wit-Blauw. Dan weet je dat dat op weerstand stuit en dat hebben we ook zo ervaren. We worden niet door iedereen op handen gedragen, maar ik denk wel door zo’n 90 procent van de spelersgroep. Zij begrijpen het”, aldus Van der Slot.

Volgens hem kunnen verschillende spelers er meer uithalen. “Als je traint als een beest, kun je ook spelen als een beest. Bij Wit-Blauw heerst geen trainingscultuur. Wit-Blauw heeft goede korfballers, maar verschillende spelers hebben een externe prikkel nodig. We zijn niet minder dan de andere ploegen in de poule, maar we zijn in de veldcompetitie wel als zesde geëindigd. Ik denk dat de spelers nog beter kunnen trainen. Daar valt denk ik nog winst te behalen. Als trainer hebben we in ieder geval persoonlijk super veel geleerd bij Wit-Blauw.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo