<< Ga terug

Sparta en Wit-Blauw niet op schot

Sparta en Wit-Blauw niet op schot

ZWOLLE – De derby tussen Sparta en Wit-Blauw/Green Organics is zaterdag geĆ«indigd in een 11-11 gelijkspel. Met slechts 22 treffers was het aantal doelpunten zeer laag.

In de beginfase sloeg Sparta al snel een gaatje (5-1). Na 7-3 wist de Kamper formatie terug te komen tot 8-6. Uiteindelijk ging Sparta rusten met een schamele 8-7 voorsprong.

Ook in de tweede helft moesten beide ploegen de regen trotseren. Rake strafworpen van Vladimir Slot en Jordy Last brachten Wit-Blauw voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Wit-Blauw had te maken met de stugge verdediging van Sparta, maar miste ook veel teveel kansen.

Bijna halverwege de tweede helft werd het weer gelijk. Na verschillende aanvallen bracht Slot Wit-Blauw weer op voorsprong. Daarna verzuimden de bezoekers om verder weg te lopen. Sparta bleef knokken voor een goed resultaat en wist de achterstand om te buigen in een 11-10 voorsprong. In de 20ste minuut na rust wist Christa van Halm de gelijkmaker te scoren. In de laatste tien minuten knokten beide ploegen voor de winst, maar gescoord werd er niet meer.

Wit-Blauw staat op een derde plek in de overgangsklasse B, maar de meeste ploegen staan dicht bij elkaar in deze competitie.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo