<< Ga terug

KV DOS Kampen kiest voor Michaël Jongman als nieuwe hoofdtrainer

KV DOS Kampen kiest voor Michaël Jongman als nieuwe hoofdtrainer

KAMPEN - Michaël Jongman wordt de nieuwe hoofdtrainer van KV DOS Kampen/Veltman. Gisteravond is hij voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer aan de selectie van de Kamper korfbalvereniging.

“Een kind van de club”, zo typeerde plaatsvervangend voorzitter Nico van Wijngaarden hem.

In de afgelopen maanden is de technische commissie van KV DOS Kampen in gesprek geraakt met Jongman. Volgens de club bleek er al snel een goede klik te zijn. Jongman heeft de KNKV-trainersopleiding gedaan en heeft als speler een ruime ervaring op alle niveaus. Hij speelde een aantal jaren in het eerste team.

Hoewel de 31-jarige Michaël Jongman als trainer nog niet zoveel ervaring heeft, was er bij de technische commissie toch geen enkele twijfel. TC-lid Wilna Petersen: “Michaël kent de club goed en kent de selectie goed. In de afgelopen jaren heeft hij meerdere malen de training van de selectie verzorgd en daar kregen we veel positieve reacties op. We denken dat Michaël prima past bij het huidige eerste team. Hij is gedreven en heeft een groot tactisch inzicht. We vinden het ook mooi dat we een trainer in de eigen gelederen hebben gevonden.”

Jongman spreekt van een mooie opdracht. “Het is een mooie groep spelers die er staat. Niet alleen het eerste team, maar ook daarachter in het tweede team en de junioren zit kwaliteit en talent. Met die groep moet DOS nog veel jaren vooruit kunnen. Ik vind het een mooie opdracht om met deze mensen aan de slag te gaan. Ik hoop dat ik deze klus niet alleen hoef te doen. Het lijkt me fantastisch wanneer we ook gebruik kunnen gaan maken van gasttrainers uit de eigen club. We hebben veel kwaliteiten binnen onze vereniging. Ik ga kijken hoe ik die kan inzetten voor de selectie.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo